Lidl verkoopt werelds beste olijfolie voor 5,99 euro in Spanje

Lidl verkoopt werelds beste olijfolie voor 5,99 euro in Spanje
Beeld: Lidl & canva.com

Lidl verkoopt werelds beste olijfolie voor 5,99 euro in Spanje

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Extra virgen olijfolie, een belangrijk onderdeel van de Mediterrane voeding en de Spaanse culinaire tradities, is ondanks de prijsstijgingen van het afgelopen jaar door inflatie, droogte en andere productieproblemen, nog steeds erg geliefd bij consumenten. Deze consumenten zijn constant op zoek in supermarkten naar de merken die de beste balans tussen prijs en kwaliteit bieden, en Lidl heeft de oplossing.

In deze context is Lidl in het bezit van een van de hoogst aangeschreven extra virgen olijfolieën (EVOO). Dit komt doordat het in 2022 in zijn categorie de winnaar was bij de prestigieuze NYIOOC World Olive Oil Competition.

De betreffende olijfolie is de extra virgen selectie van Almazara Olivar Tradicional, een product dat de supermarktketen onder de merknaam Olisone aanbiedt. Meer specifiek, de 500 ml fles is te vinden in de winkels van deze supermarkt voor een bedrag van 5,99 euro.

Deze olijfolie, vervaardigd in Córdoba, onderscheidt zich voornamelijk door de gebruikte olijven. Deze worden geoogst en geselecteerd met behulp van traditionele technieken, waarna ze in een olijfmolen worden verwerkt en geperst om dit ‘groene goud’ te produceren.

LET OP: we hebben het hier over de Lidl-winkels in Spanje. Het is ons onbekend of hetzelfde merk en type olijfolie ook in de Nederlandse en Belgische Lidl-winkels te koop is.

lidl wijn 1
Voor slechts 4 euro is een van de beste wijnen van Spanje bij de Lidl te koop
De Lidl supermarktketen heeft weer de pers weten te halen met een uitstekend product tegen een zeer lage prijs, dit keer is het niet werelds beste olijfolie …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud