Nederlandse politie zoekt naar getuigen en auto met Spaans kenteken na ontvoering vrouw in IJmuiden

Nederlandse politie zoekt naar getuigen en auto met Spaans kenteken na ontvoering vrouw in IJmuiden
Beeld: @politie / X

Nederlandse politie zoekt naar getuigen en auto met Spaans kenteken na ontvoering vrouw in IJmuiden

Op dinsdag 18 juni rond 11.50 uur vond er een verdachte situatie plaats op een parkeerplaats in IJmuiden. De politie is nu bezig met een onderzoek naar een mogelijke ontvoering van een Nederlandse vrouw. De politie heeft drie auto’s in beslag genomen en vraagt het publiek om hulp bij het vinden van de witte Skoda Kodiak (SUV) met een Spaans kenteken.

De politie kreeg op dinsdag 18 juni 2024 omstreeks 11.50 uur een melding van een verdachte situatie op een parkeerplaats aan de Heerenduinweg in IJmuiden. De aard van het incident bleef in eerste instantie onduidelijk. Op basis van getuigenverklaringen gaat de politie op dit moment uit van een mogelijke ontvoering van één vrouw waarbij geweld gebruikt is. De politie doet momenteel intensief onderzoek om de exacte omstandigheden van het voorval te achterhalen.

De politie heeft een getuigenoproep gedaan en vraagt mensen die iets gezien hebben of informatie hebben over het incident om contact op te nemen. De focus ligt vooral op het vinden van de witte Skoda Kodiak (SUV) met het Spaanse kenteken 0449MPG, die mogelijk betrokken was bij de ontvoering. De politie is vooral geïnteresseerd in informatie over de Skoda vanaf dinsdagmiddag 18 juni 11:50 uur.

De politie heeft drie voertuigen in beslag genomen in verband met het onderzoek naar de ontvoering:

  • Zwarte VW Golf: Dit voertuig werd dinsdagavond leeg aangetroffen in Nieuwegein. De politie heeft het in beslag genomen voor nader onderzoek.
  • Witte Skoda Kodiak (SUV) met Spaans kenteken 0449MPG: Dit is het voertuig waarnaar de politie op zoek is.
  • Zilver/grijze Hyundai Tucson: Dit voertuig bleef na het incident achter op de parkeerplaats aan de Heerenduinweg. Het is in beslag genomen voor onderzoek.

Het feit dat het kenteken van de gezochte auto uit Spanje komt, wijst mogelijk op betrokkenheid van personen of organisaties buiten Nederland. Dit kan de zaak complexer maken en vraagt om samenwerking met internationale autoriteiten. 

De politie zal waarschijnlijk samenwerken met de Spaanse autoriteiten om het voertuig te traceren en meer te weten te komen over de mogelijke betrokkenheid van Spaanse personen in de zaak. De internationale samenwerking is noodzakelijk om alle mogelijke sporen te volgen en het slachtoffer zo snel mogelijk te vinden.

Heb je meer informatie over de inzittenden van het voertuig? Of beschik je over camerabeelden waarop het voertuig te zien is? Neem dan direct contact op met de politie via 0800-6070. Vergeet niet om het zaaknummer 2024131834 te vermelden bij de melding. Jouw hulp kan cruciaal zijn bij het oplossen van deze zaak en het vinden van de daders. Alle tips en aanwijzingen worden serieus genomen en vertrouwelijk behandeld.

Ga naar de inhoud