Bekendste Spaanse chocoladedrank merken Cacaolat en ColaCao bundelen krachten

Bekendste Spaanse chocoladedrankmerken Cacaolat en ColaCao bundelen krachten
Beeld: Cacaolat & ColaCao

Bekendste Spaanse chocoladedrank merken Cacaolat en ColaCao bundelen krachten

In de zomerse dagen is de klassieke chocoladedrank een verfrissende en geliefde drank in Spanje. Van generatie op generatie wordt dit drankje genoten, maar achter de traditionele smaak schuilt een wereld vol verrassende verhalen en innovatie, zoals de recente overname van Cola-Cao door concurrent Cacaolat.

In een recente beweging heeft het moederbedrijf van Cola-Cao (Idilia Foods) een meerderheidsbelang genomen in Cacaolat. Volgens de betrokken partijen is de overname (geschat op 30 miljoen euro) bedoeld om de groei en ontwikkeling van de categorie chocoladedranken te versnellen, zowel op de Spaanse als de internationale markten. Door de sterke merken en distributiekanalen van beide bedrijven te combineren, hopen ze een nog dominantere speler te creëren.

Hoewel Cacaolat nu een meerderheidsbelang heeft van Idilia Foods, zal het bedrijf zelfstandig blijven opereren. De productie blijft ook plaatsvinden in de bestaande faciliteit in Santa Coloma de Gramanet, Barcelona.

Door hun krachten te bundelen, streven de partijen ernaar samenwerkingen te realiseren op het gebied van inkoop, productie en distributie. Daarnaast hopen ze nieuwe groeikansen te benutten, zowel in Spanje als daarbuiten, dankzij de gecombineerde expertise en middelen. 

Met deze overname zal Cacaolat de merken Cacaolat, Letona en Laccao samenvoegen met het beheer, de marketing en de distributie van de milkshake-merken ColaCao Energy, ColaCao Shake en Okey.

Cola-Cao werd in 1928 opgericht in Barcelona door de families Guardiola en Raventós. Geïnspireerd door de traditionele Spaanse cacaodrank, ontwikkelden ze een unieke receptuur die al snel populair werd in heel Spanje.

Cacaolat werd in 1933 opgericht in Barcelona door de familie Barbará. Geïnspireerd door de rijke cacao-traditie in de regio, ontwikkelden ze een receptuur die al snel populair werd in Catalonië. In de jaren 70 breidde het merk uit naar andere Spaanse regio’s en uiteindelijk ook naar andere landen.

Ga naar de inhoud