Mercadona heeft geen meloenen meer en dit is de reden

Mercadona heeft geen meloenen meer en dit is de reden
Beeld: via canva.com

Mercadona heeft geen meloenen meer en dit is de reden

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De droogte in Spanje is een terugkerend en gewoon probleem geworden, aangezien alle plattelandsproducten worden getroffen. Maar dit probleem is zo ernstig geworden dat er supermarkten zoals Mercadona zijn die problemen hebben met de toelevering van verschillende producten, waarvan de planken in veel winkels leeg zijn.

Fruit in de zomer is ook een van de meest geconsumeerde voedingsmiddelen door de bevolking, onder andere om af te koelen. Maar meloen (melón) en watermeloen (sandía) zijn vooral twee onmisbare groenten en fruit die mensen niet vergeten om te kopen in deze warme maanden.

Het probleem is niet alleen de inflatie en de prijs, maar ook de moeilijkheden van de landbouw en de waterschaarste. Twee van de redenen die deze vermindering met meer kracht hebben veroorzaakt. Dit heeft ertoe geleid dat consumenten zijn begonnen te klagen op Twitter, waar ze hun ongenoegen over dit probleem aan de Spaanse supermarktketen hebben kenbaar gemaakt.

Bronnen van Mercadona zeggen dat het “slechte weer in de teeltgebieden van watermeloen en meloen” een van de oorzaken is van deze vermindering van twee van de belangrijkste producten van de zomer. Bovendien waarschuwen ze dat “er mogelijk tekort aan service kan zijn in sommige van onze winkels”.

Dit zijn slechts twee tweets die de woede van consumenten weerspiegelen over het ontbreken van dit artikel, en niet van anderen. Maar Mercadona heeft zich hiertegen verdedigd en heeft deze situatie toegeschreven aan wat Spanje momenteel meemaakt, met de problemen van droogte en waterschaarste voor bepaalde voedingsmiddelen. Iets wat boeren op de een of andere manier ook niet direct kunnen oplossen.

d30ff09c17f42428fbb0b41ba6a4b0c4
Waarom het eten van een meloen in de zomer in Spanje een goed idee is
Als het warm is moet je veel water drinken maar je kunt ook genieten van de heerlijke watermeloen ofwel sandía in het Spaans, fris, lekker en gezond!
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud