Politie helpt bij reddingspoging aangereden beer in Asturië

Politie helpt bij reddingspoging aangereden beer in Asturië
Beeld: Fundación Oso Pardo / Facebook

Politie helpt bij reddingspoging aangereden beer in Asturië

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OVIEDO – De Guardia Civil is samen met personeel van de Dirección del Medio Natural y Planificación Rural del Gobierno asturiano bezig met een reddingspoging van een aangereden bruine beer. Het gaat waarschijnlijk om een ‘oso pardo’ genaamd Santiaguín die op de AS-227 weg tussen Belmonte de Miranda en Pola de Somiedo in Asturië door een auto werd aangereden.

De beer werd twee dagen geleden aangereden en sindsdien zeggen de autoriteiten dat ze samen met agenten van de Guardia Civil gezocht hebben naar de gewonde bruine beer. Maar er zijn mensen die menen dat de autoriteiten niet genoeg doen en daarom is een actie gestart op Change-org om te vragen dat de zoektocht wordt uitgebreid.

Op het moment van schrijven is men volgens deze krant bezig met een moeilijke reddingspoging om de gewonde beer, die dus blijkbaar is gelokaliseerd, uit zijn benarde situatie te redden. De beer bevindt zich in een moeilijk en bergachtig gebied.

Volgens dierenartsen is de kans groot dat de aangereden beer zowel inwendige als uitwendige verwondingen heeft en snel medische assistentie nodig heeft. De bedoeling is om de beer te verdoven en ter plaatse reeds te onderzoeken om hem daarna over te brengen naar een locatie waar hij beter aan zijn verwondingen geholpen kan worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.