Politie helpt bij reddingspoging aangereden beer in Asturië

Politie helpt bij reddingspoging aangereden beer in Asturië
Beeld: Fundación Oso Pardo / Facebook

Politie helpt bij reddingspoging aangereden beer in Asturië

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OVIEDO – De Guardia Civil is samen met personeel van de Dirección del Medio Natural y Planificación Rural del Gobierno asturiano bezig met een reddingspoging van een aangereden bruine beer. Het gaat waarschijnlijk om een ‘oso pardo’ genaamd Santiaguín die op de AS-227 weg tussen Belmonte de Miranda en Pola de Somiedo in Asturië door een auto werd aangereden.

De beer werd twee dagen geleden aangereden en sindsdien zeggen de autoriteiten dat ze samen met agenten van de Guardia Civil gezocht hebben naar de gewonde bruine beer. Maar er zijn mensen die menen dat de autoriteiten niet genoeg doen en daarom is een actie gestart op Change-org om te vragen dat de zoektocht wordt uitgebreid.

Op het moment van schrijven is men volgens deze krant bezig met een moeilijke reddingspoging om de gewonde beer, die dus blijkbaar is gelokaliseerd, uit zijn benarde situatie te redden. De beer bevindt zich in een moeilijk en bergachtig gebied.

Volgens dierenartsen is de kans groot dat de aangereden beer zowel inwendige als uitwendige verwondingen heeft en snel medische assistentie nodig heeft. De bedoeling is om de beer te verdoven en ter plaatse reeds te onderzoeken om hem daarna over te brengen naar een locatie waar hij beter aan zijn verwondingen geholpen kan worden.

Ga naar de inhoud