Politie worstelt afgelopen weekend met illegale bijeenkomsten in Asturië

Politie worstelt afgelopen weekend met illegale bijeenkomsten in Asturië
Beeld: Guardia Civil / Twitter

Politie worstelt afgelopen weekend met illegale bijeenkomsten in Asturië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

GIJÓN – Afgelopen zondag 15 augustus ontbond de politie een grote botellón (publieke bijeenkomst waar gedronken en gefeest wordt) aan het strand en in de straten van Luanco, in de autonome regio Asturië. Op sommige plaatsen kwamen tot 2.000 personen samen.

Om 6.30 uur ontruimde de Guardia Civil in Luanco zo’n 2.000 personen. Het gaat om één van de grootste acties tegen de verspreiding van het coronavirus die Spanje tot nu toe zag. In Luanco was de politie dit weekend al paraat. De dagen rond 15 augustus gaat daar namelijk traditioneel het zomercarnaval door. En dat bleek een recept voor problemen te zijn.

Om half één ‘s nachts hield men zo al een bijeenkomst van 200 personen tegen bij de calle Ramon Pérez de Ayala. Om 1.00 uur gebeurde hetzelfde met zo’n 300 personen in de buurt van bar Xeliquin. Om 2.00 uur liep de situatie nog verder uit de hand toen een duizendtal personen aan de plaza de Cristal verschenen, en één uur later gebeurde hetzelfde met 1.500 personen bij het strand. Eveneens werden twee mannen aangehouden die met elkaar op de vuist waren gegaan. Beide werden ze overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

Ook op andere plaatsen in Asturië moest de politie ingrijpen. In Caravia ging een botellón door in Parque Moracey en in Ribadesella kwamen 400 mensen bijeen. Verder was er ook onrust bij Ardines, in Candás en op het Playa de la Vega. Ook in Llanes probeerden zo’n 600 mensen samen te troepen bij de Mirador de San Pedro, en in Pancar ontbond de politie een feest met 300 aanwezigen.

Door de traditionele zomerfeesten en het alomtegenwoordige toerisme, heeft de Spaanse politie zowat overal in het land moeite om de orde te handhaven. Bijeenkomsten en grote botellóns zitten de Spanjaarden in het bloed, en na een jaar van harde restricties lijken het geduld en het begrip ver te zoeken. Volgens Europapress werden er zo alleen in Asturië dit weekend 290 processen verbaal uitgeschreven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.