IMSERSO seniorenreizen in Spanje tot september 2021 geannuleerd

Freepik
Beeld: Freepik

IMSERSO seniorenreizen in Spanje tot september 2021 geannuleerd

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Recent schreven we nog dat er niets bekend was over de IMSERSO seniorenreizen in Spanje. Maar nu is inmiddels bekend gemaakt dat de speciale door de Spaanse overheid gesubsidieerde pakketreizen binnen Spanje en naar diverse buitenlandse bestemmingen voor residenten in Spanje tussen de 55 (voor weduwe/weduwnaar) en 65 (gepensioneerden) jaar en ouder niet doorgaan en tot september 2021 geannuleerd zijn.

De toeristische sector en ook de deelnemers aan de IMSERSO reizen hadden de hoop dat er wellicht reizen zouden zijn vanaf januari maar alles lijkt erop dat de rest van dit jaar en het volgend jaar tot september geen speciale gesubsidieerde pakketreizen voor senioren zullen zijn.

Maar officieel heeft de Spaanse overheid nog niets gezegd en werd het nieuws over de IMSERSO seniorenreizen naar buiten gebracht door Íñigo Fernandez, de voorzitter van de Asociación de Operadores Turísticos y Agencias de Viajes de Asturias (Otava).

De IMSERSO reizen worden hoofdzakelijk aangeboden door twee organisaties, te weten Mundosenior met de reizen naar de Balearen en Canarische Eilanden en het binnenland van het Spaanse vasteland terwijl Mundiplan de reizen naar de Spaanse kustplaatsen aanbiedt.

In februari en maart dit jaar werden vanwege de corona-crisis de IMSERSO reizen abrupt overal beëindigd en kregen de senioren hun geld terug maar kwamen ze zonder vakantie te zitten. De vraag is nu natuurlijk of de senioren wel op reis willen gaan mocht het IMSERSO programma van start gaan en wellicht is er daarom nog niets bekend.

LEESTIP: Wat zijn de IMSERSO seniorenreizen in Spanje

Wat is IMSERSO

IMSERSO is de afkorting van het Instituto de Mayores y SERvicios SOciales en zijn seniorenreizen gesubsidieerd door de Spaanse overheid. Dit wordt deels gedaan om de ouderen in Spanje een mogelijkheid te bieden voor een betaalbare vakantie in (meestal) eigen land maar ook om de senioren actief te houden en de werkgelegenheid in het toerisme in het laagseizoen te promoten.

Bij de IMSERSO gaat het om volledig verzorgde reizen in hoofdzakelijk Spanje maar ook in het buitenland. Deze reizen zijn veel goedkoper dan de normale pakketreizen in Spanje en bestaan uit vervoer, hotel met volpension, excursies (soms tegen bijbetaling), verzekeringen en reisbegeleiding.

Ga naar de inhoud