Het duurste restaurant ter wereld op Ibiza: 1.800 euro voor een menu

Het duurste restaurant ter wereld op Ibiza: 1.800 euro voor een menu
Beeld: Sublimotion / facebook

Het duurste restaurant ter wereld op Ibiza: 1.800 euro voor een menu

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Er zijn veel luxe en prestigieuze restaurants die opvallen door hun hoge prijs, maar dit restaurant is van een ander niveau. Het duurste restaurant ter wereld bevindt zich in Spanje, specifiek op het eiland Ibiza, en wordt gerund door een Spaanse chef-kok van wereldfaam: Paco Roncero. Restaurant ‘Sublimotion’ heeft al twee Michelinsterren en drie Repsol-Soles (de Spaanse versie van Michelin).

Om ‘Sublimotion’ te vinden, moet je het Hard Rock Hotel zoeken. Als je wilt eten in dit unieke restaurant moet je geduld hebben want er is een lange wachtlijst. Je moet ook bereid zijn om een rekening van 1.800 euro te betalen. 

Wat kan een restaurant voor een dergelijke prijs bieden? De prijs biedt je een unieke ervaring van haute cuisine omringd door de nieuwste technologie. Deze combinatie werd minutieus bestudeerd door Paco Roncero en zijn team in het onderzoeksatelier van de chef-kok. Het resultaat werd in 2014 gematerialiseerd in ‘Sublimotion’ van het Hard Rock Hotel op Ibiza.

Wat biedt deze ervaring precies? Om te beginnen alleen diners, geen lunches. Het heeft een capaciteit van 12 gasten per sessie, zittend aan één tafel. Culinair gezien zullen ze gerechten van twee Michelinsterren proeven, maar ze zullen ook ondergedompeld worden in een show die het gastronomische plezier dat het biedt versterkt. Het is niet zomaar een diner met een show, maar een diner-ervaring, die nauw met elkaar verbonden zijn.

Onder de meest iconische gerechten zijn zijn Niguiris (van rode garnalen, mosselen en octopus), Vichyssoise van amandelen en garnalen, eieren, kaviaar en plumas de patata, gebakken foie gras met spinazie curry of Tong met zwarte boter. Een totaal van 41 verschillende gerechten die je niet snel zult vergeten … en de rekening ook niet want als je met iemand anders gaat kost dat etentje je dus al snel 3.600 euro, en dan nog de fooi (was dat 10% in Spanje?)

Ga naar de inhoud