82-jarige Nederlander voor de rechter vanwege dodelijk verkeersongeval Asturië (UPDATE)

Oeps ... foto ontbreekt!

82-jarige Nederlander voor de rechter vanwege dodelijk verkeersongeval Asturië (UPDATE)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OVIEDO – De rechtszaak tegen een Nederlandse inwoner van Asturië die een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte in 2015 in Asturië is eindelijk begonnen. Het heeft drie jaar geduurd voordat de Nederlander zich moet verantwoorden voor de dood van een persoon en tien gewonden in Posada de Llanes. (Zie UPDATE onderaan)

Afgelopen maart wilde men al starten met de rechtszaak tegen de nu 82-jarige Nederlander maar toen moest onderzocht worden of de gezondheidsstaat van de man dit toelaat. De Nederlander heeft Alzheimer en kan niet meer praten maar volgens de rechter dient de rechtszaak door te gaan vanwege de ernst van de situatie.

De in 2015 in de gemeente Pancar wonende Nederlander reed met volle vaart in op vier voetgangers. In plaats van te stoppen na deze aanrijding reed hij met hoge snelheid verder, voorbij een Guardia Civil politiekantoor, om door een aantal struiken te rijden en een andere persoon omver reed terwijl deze met de rug naar de auto was gekeerd. Deze persoon overleed later in het ziekenhuis.

Na deze aanrijdingen stopte de Nederlander echter niet en reed hij opnieuw verder in zijn Hyundai Santa Fe om tegen een Chrysler Voyager aan te rijden en daarna ook nog een Audi Q7 raakte om deze na de eerste aanrijding nogmaals te raken. De inzittenden van deze auto’s raakten ook gewond.

De openbare aanklager heeft om een celstraf van tenminste vier jaar gevraagd, de inname van het rijbewijs van de 82-jarige Nederlander voor tenminste zes jaar en een schadevergoeding van 55.000 euro.

UPDATE: De Nederlander heeft een celstraf van twee jaar geaccepteerd maar zal niet de gevangenis in hoeven te gaan omdat hij geen strafblad heeft. 

Ga naar de inhoud