82-jarige Nederlander voor de rechter vanwege dodelijk verkeersongeval Asturië (UPDATE)

38 jaar celstraf Spaanse profvoetballers vanwege seksueel misbruik minderjarige
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

OVIEDO – De rechtszaak tegen een Nederlandse inwoner van Asturië die een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte in 2015 in Asturië is eindelijk begonnen. Het heeft drie jaar geduurd voordat de Nederlander zich moet verantwoorden voor de dood van een persoon en tien gewonden in Posada de Llanes. (Zie UPDATE onderaan)

Afgelopen maart wilde men al starten met de rechtszaak tegen de nu 82-jarige Nederlander maar toen moest onderzocht worden of de gezondheidsstaat van de man dit toelaat. De Nederlander heeft Alzheimer en kan niet meer praten maar volgens de rechter dient de rechtszaak door te gaan vanwege de ernst van de situatie.

De in 2015 in de gemeente Pancar wonende Nederlander reed met volle vaart in op vier voetgangers. In plaats van te stoppen na deze aanrijding reed hij met hoge snelheid verder, voorbij een Guardia Civil politiekantoor, om door een aantal struiken te rijden en een andere persoon omver reed terwijl deze met de rug naar de auto was gekeerd. Deze persoon overleed later in het ziekenhuis.

Na deze aanrijdingen stopte de Nederlander echter niet en reed hij opnieuw verder in zijn Hyundai Santa Fe om tegen een Chrysler Voyager aan te rijden en daarna ook nog een Audi Q7 raakte om deze na de eerste aanrijding nogmaals te raken. De inzittenden van deze auto’s raakten ook gewond.

De openbare aanklager heeft om een celstraf van tenminste vier jaar gevraagd, de inname van het rijbewijs van de 82-jarige Nederlander voor tenminste zes jaar en een schadevergoeding van 55.000 euro.

UPDATE: De Nederlander heeft een celstraf van twee jaar geaccepteerd maar zal niet de gevangenis in hoeven te gaan omdat hij geen strafblad heeft. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.