skip to Main Content
Verdachte bekent aanval op de jonge hardloopster in Huelva
20 Minutos

Verdachte bekent aanval op de jonge hardloopster in Huelva

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

HUELVA – De moord op de 26-jarige plaatsvervangende lerares Laura Luelmo in El Campillo in Huelva lijkt te zijn opgelost. De verdachte die de politie daags na de vondst van het levenloze lichaam van de jonge vrouw heeft aangehouden heeft na diverse uren ondervraging uiteindelijk toegegeven haar te hebben aangevallen en ontvoerd maar zegt dat hij haar niet heeft vermoord.

De verdachte Bernardo Montoya is geen onbekende bij de politie. Zo heeft hij 15 jaar in de gevangenis gezeten voor de moord op een 81-jarige vrouw in 1995 en probeerde hij in 2008 tijdens een verlof een andere vrouw in El Campillo aan te vallen met een mes. Uiteindelijk heeft de 50-jarige Bernardo in totaal 22 jaar in de gevangenis gezeten voor meerdere strafbare feiten.

Feit is dat de jonge vrouw al een vermoeden had van de duistere kant van haar overbuurman omdat ze per telefoon al aan haar vriend had verteld dat hij haar vreemd aankeek en ze zich ongemakkelijk voelde in de nabijheid van haar buurman.

Uiteindelijk heeft de man toegegeven dat hij haar heeft aangevallen, ontvoerd en een poging heeft gedaan om haar te verkrachten. Volgens Bernardo vroeg Laura hem naar een supermarkt waarna hij haar de verkeerde kant opstuurde naar een doodlopende straat waar hij haar opwachtte. Eenmaal daar viel hij haar aan en sloeg hij haar bewusteloos door haar hoofd tegen de kofferbak van zijn auto te stoten.

Hij bond haar vast met een stuk touw dat hij in zijn auto had liggen en rolde haar in een deken om haar daarna naar de plaats te rijden waar de politie Laura uiteindelijk levenloos terugvond. Bernardo zegt echter dat hij eenmaal ter plaatse heeft geprobeerd de bewusteloze Laura te verkrachten maar hij slaagde daar niet in. Hij liet haar daar volgens eigen zeggen levend achter.

Volgens de autopsie is Laura twee of drie dagen na haar verdwijning vorige week woensdag aan een harde klap op haar hoofd overleden. Dat komt dus niet overeen met het verhaal van de moordverdachte. Er wordt nog onderzocht of Laura verkracht is en of ze daadwerkelijk pas dagen na haar verdwijning is overleden wat zou duiden op een ontvoering en pas de dood van Laura twee of drie dagen later. Een andere mogelijkheid is dat Laura als gevolg van de eerste harde klak levend in het bos werd achtergelaten en twee of drie dagen later is overleden.

De politie zag Bernardo Montoya al als verdachte maar ook zijn in de gevangenis zittende tweelingbroer werd als verdachte gezien. Nadat de vondst van het lichaam van Laura bekend werd probeerde Bernardo voor de politie te vluchten maar werd hij gearresteerd. Na een urenlange ondervraging gaf Bernardo uiteindelijk toe dat hij haar heeft aangevallen en ontvoerd maar niet vermoord.

Verdwijning

De 26-jarige Laura Luelmo was slechts daags voor haar verdwijning aangekomen in het dorp El Campillo in de provincie Huelva waar ze als plaatsvervangend lerares op de school in het nabijgelegen dorp Nerva aan het werk was gegaan. Vorige week woensdag besloot Laura van de omgeving te gaan genieten en wilde ze gaan hardlopen, iets wat ze ook per telefoon aan haar vriend vertelde.

Rond 16 uur vertrok Laura om te gaan hardlopen waarna ze is verdwenen en pas weer op afgelopen maandag levenloos werd gevonden op meer dan 3 kilometer afstand van het dorp El Campillo en in een gebied waar het niet normaal is om te gaan hardlopen. De politie kon haar telefoon na de verdwijning weliswaar traceren en wist dat rond 20 uur het laatste WhatsApp signaal werd verstuurd maar dankzij het moeilijk begaanbare terrein en gebrek aan antennes was een locatie bepalen moeilijk.

Uiteindelijk werd het lichaam van Laura bij toeval door een Rode Kruis vrijwilligster in het gebied genaamd La Mimbrera nabij de gemeente Zalamea la Real gevonden. Deze Rode Kruis medewerkster was de groep collega’s kwijtgeraakt en vond bij toeval kleding wat later van Laura bleek te zijn. Uiteindelijk wisten specialisten van de Guardia Civil het lichaam van Laura onder takken verstopt met de kleding door elkaar terug te vinden. Ze kon herkend worden aan een tatoeage op haar enkel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. triest, misschien dat Spanje wat wijzigingen wat dit betreft gaat invoeren. Is toen ook met die 3
  meisjes uit Alcacer gebeurt, 1990 1992

 2. Dit is het zoveelste slachtoffer van grof geweld van kaukasiche mannen tegen vrouwen. In Spanje is het een groot probleem maar ook in Nederland en Belgie is het een enorm probleem zo valt uit de media op te maken.
  Het zal wel komen door al die illegale immigranten uit de moslim landen dat ‘echte europeesche’ mannen aan het verkrachten en moorden slaan….

  (Want moesten we daar niet zo bang voor zijn. Al die verkrachters en moordenaar uit Afrika en het Midden-Oosten? Het blijkt dat wij blanke mannen meer moorden en verkrachten dan de gemiddelde man van een andere continent…)

  1. Wat een achterlijk, walgelijk en zinloos commentaar van Rudy R……
   Een speculatieve belediging voor het slachtoffer, hoe haal je het in je hersens om zoiets te schrijven ?……

  2. Wat ben jij toch een zielige man Rudy. Zoek een hobby en schrijf je aub uit voor deze nieuwsbrief. Op zulke “mensen ” als jij zit niemand te wachten.

 3. Wat een triest verhaal ! Wat bezielt sommige mensen toch !!!!!!!
  Als je het wereldnieuws hoort denk ik dat er meer geesteszieken rondlopen dan dat er opgesloten/verzorgd worden

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken