Spanje heeft een nieuwe euromunt ter waarde van 1,50 euro

Spanje heeft een nieuwe euromunt ter waarde van 1,50 euro
Beeld: Fábrica Nacional de Moneda y Timbre

Spanje heeft een nieuwe euromunt ter waarde van 1,50 euro

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Je zult de nieuwe Spaanse euromunt niet in de winkel tegenkomen maar de Koninklijke Munt van Spanje heeft een gouden munt op de markt gebracht met een waarde van 1,50 euro. Het gaat natuurlijk om een zogenaamde edelmetaalmunt en een collectors item voor verzamelaars want er zijn er slecht 12.000 geslagen.

De munt is goudkleurig en heeft een waarde van 1,50 euro wat overeenkomt met een ounce goud van 999,9 duizendste. De munt weegt maar liefst 31,104 gram en heeft een diameter van 37 millimeter. De munt is rond van vorm met een gladde rand. 

Aan de ene kant van de munt verschijnt het symbool van de Iberische lynx. Op de andere kant staat een reproductie van de legendarische 8 real (ook wel Spaanse mat genoemd) met twee halve bollen onder de koninklijke kroon, geflankeerd door de kolommen van Hercules met het motto “PLUS VLTRA” boven een zee met golven met helemaal bovenaan de tekst “FELIPE VI REY DE ESPAÑA”.

De Spaanse mat was de Nederlandse bijnaam voor een zilvermunt van 8 real (Spaans: peso, real de a ocho of real ocho), die in gebruik was in het Spaanse Rijk vanaf de Spaanse monetaire hervorming van 1497

Weliswaar heeft de ‘moneda de bullion’ of edelmetaalmunt een waarde van 1,50 euro, bij aanschaf kan deze duurder zijn omdat de verkoopprijs afhankelijk is van de op dat moment geldende goudprijs. Daarnaast komt er een extra 10% bovenop.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.