Search
menu
Search

Banken mogen geen commissies meer rekenen aan ouderen in Spanje

Banken mogen geen commissies meer rekenen aan ouderen in Spanje
Beeld: via canva.com

Banken mogen geen commissies meer rekenen aan ouderen in Spanje

De bankensector is een belangrijk onderdeel van de economie en heeft een grote invloed op het dagelijks leven van mensen. Daarom is het van groot belang dat er goede regels en afspraken worden gemaakt om ervoor te zorgen dat de belangen van consumenten worden beschermd. Onlangs heeft de overheid aangekondigd dat er nieuwe maatregelen zullen worden genomen met betrekking tot banken, met name gericht op ouderen in Spanje.

Een van de belangrijkste veranderingen die de overheid heeft aangekondigd, is het verbod op het rekenen van commissies door banken aan ouderen en mensen met een handicap. Dit betekent dat banken geen kosten meer in rekening mogen brengen voor het opnemen van geld bij de balie voor mensen boven de 65 jaar en mensen met een beperking. Deze maatregel zal van kracht zijn vanaf 2024 en heeft als doel om de financiële lasten voor deze groepen te verlichten.

Deze nieuwe maatregel is niet helemaal nieuw voor sommige banken. Veel financiële instellingen hebben al vrijwillig besloten om geen commissies meer te rekenen aan ouderen en mensen met een handicap. Dit is een positieve stap richting een meer klantvriendelijke en transparante bankensector. Het is echter belangrijk dat alle banken zich aan deze regel houden om ervoor te zorgen dat alle consumenten gelijk worden behandeld.

Het verbod op commissies voor ouderen is een belangrijke stap in het beschermen van deze groep consumenten. Vaak zijn ouderen kwetsbaarder en hebben ze meer moeite met het begrijpen van financiële producten en diensten. Hierdoor kunnen ze gemakkelijker het slachtoffer worden van onnodige kosten en commissies. Met deze nieuwe maatregel wordt hun financiële situatie verlicht en worden ze beschermd tegen mogelijke uitbuiting door banken.

Klanten worden tegenwoordig gedwongen om gebruik te maken van de smartphone-app om de bankzaken online te regelen. Daarnaast worden klanten aangemoedigd om alleen gebruik te maken van de betaalautomaat. Veel mensen, en vooral ouderen, hebben echter moeite met deze technologische vooruitgang en hebben hulp nodig van een bankmedewerker. Het probleem is echter dat deze persoonlijke hulp bij een loket, als deze al aanwezig is, kosten met zich meebrengt omdat de bank daar commissies voor rekent. Dat mag vanaf 2024 dus niet meer.

Ga naar de inhoud