Meer dan 930.000 passagiers voor FlixBus Spanje

Meer dan 930.000 passagiers voor FlixBus Spanje
Beeld: Flixbus.es

Meer dan 930.000 passagiers voor FlixBus Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Duitse FlixBus heeft op haar internationale verbindingen met Spaanse bestemmingen in 2019 in totaal 930.000 passagiers vervoerd. Dat is nog geen miljoen maar wel een stijging van maar liefst 69% ten opzichte van de aantallen passagiers in 2018.

FlixBus verbindt met haar intercity bussen 45 Spaanse steden met tien Europese landen waarmee het Duitse bedrijf vorig jaar 930.000 passagiers vervoerde. Dat aantal kan in feite hoger zijn want het moederbedrijf FlixMobility heeft de aantallen passagiers van de in mei 2019 overgenomen Eurolines France niet opgenomen.

HIER kun je alle bestemmingen zien die door FlixBus aangedaan kunnen worden in Spanje maar dan wel met een internationale verbinding. De reden daarvoor is dat FlixBus geen nationale (dus binnen Spanje) busverbindingen aanbiedt omdat er een soort van monopolie positie is binnen het busnetwerk in Spanje. Daar zal wel verandering in gaan komen maar tot nu toe nog niet.

LEESTIP: Waarom de low cost lijndienstbussen niet rijden in Spanje

Vanuit Nederland zijn er (volgens deze kaart) geen verbindingen met Spanje maar vanuit België (Brussel) kun je met FlixBus rijden naar Barcelona, Bilbao en San Sebastian.

Spanje wordt door FlixBus echter met tien Europese landen, te weten Portugal, Frankrijk, Italië, Duitsland, België, Zwitserland, Luxemburg, Hongarije, Slovenië en Roemenië verbonden met 45 steden.

FlixBus vervoerde in 2019 930.000 personen naar Spanje maar wereldwijd vervoerde het Duitse bedrijf maar liefst 62 miljoen passagiers.

Ga naar de inhoud