Tenerife wil dé thuiswerken plaats van Spanje en Europa zijn

Tenerife wil dé thuiswerken plaats van Spanje en Europa zijn
Beeld: Freepik

Tenerife wil dé thuiswerken plaats van Spanje en Europa zijn

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Het thuiswerken of ‘teletrabajar’ zoals dat in het Spaans heet en het werken op afstand of het werken als een digitale nomade zijn steeds populairder aan het worden in Spanje en binnen Europa. Maar om thuis te werken hoef je natuurlijk niet ook echt thuis te zijn want op afstand werken kan zolang als er maar internet is ook bijvoorbeeld in de zon op de Canarische Eilanden.

En Tenerife is een van de Canarische Eilanden die thuiswerkers en digitale nomaden met open armen ontvangt. Recent heeft het eiland de ‘Welcome Pass’ gelanceerd waarmee thuiswerkers kortingen en voordelen kunnen krijgen op het eiland. Deze welkomspas is een idee van Work&Play Tenerife wat weer een initiatief is van Why Tenerife?.

Op een speciale website geeft men allerlei informatie over de mogelijkheden om op afstand te werken op Tenerife zoals de administratieve procedures, huisvesting, accommodatie en de plaatsen waar bijvoorbeeld coworking te vinden is.

Voor wat betreft het werken (Work) is er handige informatie te vinden maar ook de vrijetijdsbesteding (Play) wordt aangekaart op de website met activiteiten, excursies en culturele evenementen die in een normale situatie gevierd worden op Tenerife.

Weliswaar heeft de corona-situatie ervoor gezorgd dat er niet zoveel gereisd kan en mag worden naar de canarische Eilanden maar voor het werk reizen is wel toegestaan, als je dat kunt aantonen. Daarnaast worden toeristen en op afstand werkers met open armen ontvangen. 

Canarische Eilanden

Maar Tenerife is slechts een van de acht Canarische Eilanden en eigenlijk zijn Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, El Hierro, La Palma, La Gomera en La Graciosa (al is dat het kleinste en minst interessantste eiland voor het thuiswerken) ook goede plaatsen om thuis of op afstand te werken.

In november 2020 zijn de Canarische Eilanden al een campagne gestart om 30.000 thuiswerkers aan te trekken omdat de archipel een uitstekende corona-veilige omgeving en uitstekende leef-, woon- en natuurlijk werkomstandigheden heeft. 

Weliswaar is de situatie wat betreft het coronavirus en de daarbij horende maatregelen iets veranderd sinds november vorig jaar maar de eilanden zijn allemaal verschillend en niet overal zijn veel besmettingen etc.

Om alvast in de thuiswerken op Tenerife sfeer te komen enkele foto’s van Instagram:

Ga naar de inhoud