Search
menu
Search

2.000e Action winkel in Praag geopend terwijl Spanje in 2022 de eerste Action winkel zal krijgen

2.000e Action winkel in Praag geopend terwijl Spanje in 2022 de eerste Action winkel zal krijgen
Beeld: Action

2.000e Action winkel in Praag geopend terwijl Spanje in 2022 de eerste Action winkel zal krijgen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Bij de bekendmaking van de jaarcijfers in mei 2021 heeft de koopjeswinkel Action al aangegeven dat men van plan is om in 2022 winkels in Spanje te openen. Het is nog niet bekend wanneer, waar en hoeveel Action winkels er in Spanje zouden moeten komen terwijl Italië als het goed is in 2021 vijf tot zeven winkels heeft gekregen.

In een persbericht PDF laat Action weten dat de internationale winkelketen die uit Nederland komt een mijlpaal heeft bereikt met de 2.000e vestiging die in Praag werd geopend. CEO Action Hajir Hajji bij de presentatie: “Het jaar beginnen met deze geweldige mijlpaal is een belangrijke prestatie voor de meer dan 65.000 Action-medewerkers in Europa, werkzaam in onze 2.000 winkels en daarbuiten. Op die basis zullen we onze internationale groei in de komende jaren verder versnellen om miljoenen klanten in heel Europa te bedienen.”

In Tsjechië heeft Action volgens de eigen kerncijfers nu 5 winkels terwijl er ook 69 winkels zijn in Oostenrijk, 101 winkels in Polen, 198 winkels in België en Luxemburg, 395 winkels in Nederland, 389 winkels in Duitsland en 559 winkels in Frankrijk (deze aantallen kunnen anders zijn, bekijk HIER de kaart met alle winkels).

Maar verder dan Frankrijk is de Action nog niet gekomen en dus werd in mei 2021 al aangekondigd dat 2022 het jaar van Spaanse Action winkels moet worden. Er zijn verder geen details bekend gemaakt dus niemand weet waar, wanneer en hoeveel Action vestigingen het bedrijf wil gaan openen in Spanje. We weten wel dat Spanje het tiende land moet worden waar Action actief is. Action heeft al eens eerder geprobeerd winkels te openen in Spanje maar die plannen gingen toen niet door. 

Geheim van het succes

Action biedt een voortdurend wisselend assortiment tegen kleine prijzen binnen 14 verschillende categorieën die de keten in grote volumes inkoopt. Deze categorieën dekken uitsluitend de belangrijkste interesses van de trouwe klanten, alles daarbuiten verkoopt Action niet. Hierdoor vermindert de ‘verspilling’ van producten en neemt de verkoopdichtheid toe. In elk land bieden de Action-winkels een vrijwel identiek assortiment aan. De winkels bevinden zich meestal net buiten de hoofdstraten, maar zijn altijd gemakkelijk te vinden.

Over Action

Action is de snelst groeiende non-food discounter in Europa, met een steeds wisselend aanbod van ongeveer 6000 producten in 2000 winkels voor meer dan 11 miljoen klanten per week. Daarnaast bezoeken elke week nog eens 8 miljoen consumenten de website Action.com. Action biedt werk aan meer dan 65.000 mensen in 9 landen, met meer dan 130 verschillende nationaliteiten. Terwijl Action voortdurend een verrassende assortiment tegen de laagste prijzen aanbiedt, blijven de keten de producten verbeteren op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. De belofte van Action: Kleine prijzen. Grote glimlach.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?