De meest spookachtige weg van Spanje met vreemde verschijningen

De meest spookachtige weg van Spanje met vreemde verschijningen
Beeld: AI-beeld / Redactie

De meest spookachtige weg van Spanje met vreemde verschijningen

In 2023 kwamen er in heel Spanje 1.145 mensen om het leven bij verkeersongevallen. Deze dodelijke ongelukken hebben vaak veel oorzaken, gaande van de gebruikelijke botsingen tussen voertuigen tot aanrijdingen met dieren. Maar wat zelden gebeurt, is dat een bestuurder de controle over het voertuig verliest door… bovennatuurlijke oorzaken. Dat is wat velen melden op de N-II, een van de gevaarlijkste wegen in het noordoosten van Spanje.

De weg die de hoofdstad Madrid verbindt met de grens tussen Spanje en Frankrijk is een van de wegen met de meeste ongevallen: vorig jaar kwamen zeven mensen om het leven op de N-II. Het buitengewone aan deze weg is dat velen bovennatuurlijke aanwezigheden en entiteiten van een andere wereld hebben gemeld, vooral op het traject tussen Zaragoza en het stadje Alfajarín. Wat zien zoveel bestuurders op dit deel?

Het bijzondere aan de N-II is dat er in de loop der jaren aanzienlijke bovennatuurlijke verschijningen zijn geweest op dat traject, en hoewel ze niet rechtstreeks gerelateerd zijn aan het hoge aantal verkeersongevallen die daar plaatsvinden, is de hoge bovennatuurlijke activiteit die zich daar concentreert nog steeds verrassend.

Bestuurders van de N-II zien soms ’s nachts het beeld van een vrouw. Volgens het programma Cuarto Milenio hebben velen op de N-II, tussen de Aragonese hoofdstad en het dorp Alfajarín, de aanwezigheid gemeld van een vrouw met donker haar en een doordringende blik.

Het hoog aantal ongevallen op de weg is aanzienlijk gedaald sinds het grootste deel ervan een autoweg is geworden. Dit kan erop wijzen dat de spookachtige figuur is omgekomen bij een ongeluk op dat traject, iets wat later door een verslag werd bevestigd.

Andere Spaanse spookwegen

Het is zeker waar dat het traject tussen Zaragoza en Alfajarín van de N-II niet de enige in Spanje is waar verschijningen van geesten en figuren uit een andere wereld hebben plaatsgevonden. Het is zelfs niet de enige weg in Aragón met dit soort afwijkingen, aangezien sommige bestuurders die over de N-240 tussen Puente de la Reina en Jaca, in Huesca reden, verklaarden dat het spook van een pelgrim zich op auto’s stort.

In Andalusië zijn er verschillende wegen waar ook spookachtige figuren rondwaren, zoals de A-457 tussen Lora del Río en Carmona, in Sevilla, waar een man van 1,90 meter vaak is gezien, of de zogenaamde Cuesta de las Doblas in de provincie Sevilla, waar een meisje met een rode jas voor veel bestuurders is verschenen.

Ga naar de inhoud