Dit wordt het 47 meter hoge Boeddhabeeld in Cáceres in Extremadura

Dit wordt het 47 meter hoge Boeddhabeeld in Cáceres in Extremadura
Beeld: Voorbeeldfoto / Canva

Dit wordt het 47 meter hoge Boeddhabeeld in Cáceres in Extremadura

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In Cáceres plant de Lumbini Garden Foundation de bouw van een boeddhistische tempel en een bijna 50 meter hoog Boeddhabeeld. De lokale en regionale autoriteiten hebben al hun goedkeuring gegeven aan het project en bovendien is er een positieve milieubeoordeling gegeven volgens de woordvoerder van de Junta de Extremadura. Maar hoe wordt dit hoge Boeddhabeeld?

Het Gran Buda-complex in Cáceres zal bestaan uit een standbeeld van Boeddha van 47 meter hoog. Het complex zal gelegen zijn in het midden van een gebied van 110 hectare en zal dienen als de belangrijkste boeddhistische bedevaartplaats van Europa. Het standbeeld zal het complex bekronen en zal worden gebouwd op de Cerro Arropé, ongeveer 7 kilometer van Cáceres, op terreinen die zijn geschonken door de gemeente.

Het standbeeld van Boeddha zal worden vervaardigd uit jadeiet, een steen die geschonken is door de eigenaren van de Lumbini Garden Foundation uit Myanmar. Het standbeeld zal een glanzend witte kleur hebben en de jadeiet zal witte jade simuleren. De sculptuur zal hol zijn en bedekt worden met jadeiet tegels. Men hoopt dat dit standbeeld een waardevolle toevoeging zal zijn aan het erfgoed van de stad Cáceres.

De eerste steen van het complex dat het standbeeld van Boeddha zal begeleiden, zal worden gemaakt van een baksteen uit het huis waar Boeddha tijdens zijn jeugd woonde. Het complex heeft nog geen planning of budget, maar zal onder meer het paviljoen bevatten waarmee Nepal deelnam aan de Wereldtentoonstelling in Milaan in 2015, evenals een catalogus van relikwieën en oude voorwerpen uit het land. Het is de bedoeling dat het complex een belangrijke referentieplaats zal worden voor gelovigen, organisaties, boeddhistische tempels en allerlei soorten instellingen, die de bouw van de plaats zullen financieren.

Omstreden project

Het project, dat vorig jaar werd goedgekeurd, was zeer controversieel nadat bekend werd dat enkele verantwoordelijken voor het project hadden overlegd met leden van de militaire junta die sinds februari 2021 Myanmar regeert, en met Sitagu Sayadaw, een boeddhistische leider in het land die wordt gezien als een supporter van de militaire junta. In dit verband verklaarde burgemeester Luis Salaya van Cáceres vorig jaar september dat de militaire junta van Myanmar “niet betrokken is” bij het project.

boeddha beeld
De verbinding Cáceres-Myanmar: of hoe een onderonsje met de militaire junta het boeddha beeld van Extremadura in gevaar brengt
De Lumbini Garden Foundation plant al jaren de bouw van een boeddhistische tempel en een 50 meer hoog Boeddha beeld maar bezoek van de organisatie aan het p …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud