Dit is de goedkoopste kustplaats in de provincie Alicante om een huis te kopen

Dit is de goedkoopste kustplaats in de provincie Alicante om een huis te kopen
Beeld: Comunidad Valenciana / web

Dit is de goedkoopste kustplaats in de provincie Alicante om een huis te kopen

De droom van een leven aan de Spaanse kust. Een zonnig klimaat, de frisse zeelucht en de heerlijke rust. Voor velen is het een wens die hoog bovenaan de bucketlist staat. Toch is de realiteit vaak anders. De prijzen van woningen aan de kust kunnen enorm oplopen en voor veel mensen zijn ze simpelweg onbetaalbaar. Maar er is goed nieuws! In de provincie Alicante is er een gemeente waar je nog steeds je droomhuis kunt vinden voor een relatief lage prijs. We hebben het over Torrevieja.

Volgens data van Idealista, de grootste online platform voor vastgoed in Spanje, bedraagt de gemiddelde prijs per vierkante meter in Torrevieja slechts 1914 euro voor een koopwoning en 10,30 euro voor een huurwoning. Dit ligt aanzienlijk lager dan het gemiddelde van de hele provincie Alicante, dat op 2146 euro per vierkante meter ligt. 

De hoogste prijs per vierkante meter in de provincie Alicante is in Moraira te vinden met 3677 euro, gevolgd door Jávea met 3190, Rafol de Almunia met 3114, Benitachell met 3088, Benissa met 3081, Altea met 2976 en Calpe met 2910 euro/m². Andere prijzen zijn bijvoorbeeld 2841 euro/m² in Finestrat, 2703 in Denia, 2635 in Benidorm, 2585 in Polop, 2380 in El Campello, 2356 in La Villajoyosa, 2323 in Orihuela, 2015 in Rojales, 1954 euro/m² in Santa Pola. Er zijn nog lagere huisprijzen te vinden, maar dat is in gemeneten die niet aan de kust liggen.

De duurste gebieden in Torrevieja zijn Los Balcones – Los Altos del Edén met  2312 euro/m², gevolgd door Playa de los Locos met 2284 euro/m² en El Acequión – Los Náufragos met 2155 euro/m². Het centrum is het goedkoopste gebied met iets meer dan 1500 euro/m². Daartussen liggen Nueva Torrevieja – Aguas Nuevas (2070 euro/m²), La Siesta – El Salado – Torreta (1825 euro/m²) en Playa del Cura (1751 euro/m²).

Torrevieja nader bekeken

Torrevieja, in Vega Baja del Segura, heeft prachtige stranden, helder water en meer dan 3000 zonuren per jaar. De kustlijn is divers met zandstranden, rotsen en baaitjes. La Mata is een populair strand met lang zand en blauw water. Watersportliefhebbers kunnen hier windsurfen, kitesurfen, zeilen en duiken.

Een van de topattracties in Torrevieja is het beschermde natuurgebied La Mata-Torrevieja met twee zoutmeren, bekend om hun roze water. Veel vogels leven hier en er zijn mooie wandel- en fietspaden om van de natuur te genieten.

Torrevieja is een populaire vakantiebestemming, waardoor de stad een diverse en internationale bevolking heeft. Dit zorgt voor een levendige sfeer met tal van restaurants, bars en winkels die gerechten en producten uit de hele wereld aanbieden.

Torrevieja heeft alle benodigde voorzieningen voor een comfortabel leven, zoals goede gezondheidszorg, scholen, openbaar vervoer en supermarkten. Ook zijn er veel sportfaciliteiten, zoals zwembaden, sportscholen en tennisbanen. Het is ook een populaire bestemming voor golfliefhebbers. De stad heeft een aantal gerenommeerde golfclubs, waaronder de Real Club de Golf de Torrevieja en het Golf Las Colinas.

Een van de grootste voordelen van Torrevieja is echter de betaalbaarheid. De stad heeft een veel lagere levensonderhoud dan andere kustplaatsen in de provincie Alicante. Dit maakt Torrevieja een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabel leven aan de kust zonder een fortuin uit te geven.

Ga naar de inhoud