Search
menu
Search

Waterpret in Spanje: ontdek het kadastraal overzicht van alle zwembaden

Waterpret in Spanje: ontdek het kadastraal overzicht van alle zwembaden
Beeld: via canva.com

Waterpret in Spanje: ontdek het kadastraal overzicht van alle zwembaden

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Met steeds hetere zomers is de verfrissing van het water geen overbodige luxe. Online staat een overzicht dat zo goed als alle zwembaden van Spanje omhelst. Acht op de tien zwembaden zijn privé, maar bij de rest kun je terecht als je zin hebt in een frisse duik.

In het zwembad van Riosequillo in Buitrago de Lozoya (Madrid) past de bevolking van het hele dorp. Het zwembad is maar liefst 4.500 meter groot. Met twee zwemmers per vierkante meter is er dus ruim plaats voor de 2.000 inwoners. Dit is geen vraag van een Televisiequiz, maar informatie die je vindt op de website van het Spaanse Kadaster.

Je ziet er ook dat Spanje in totaal 1.277.052 zwembaden in openlucht heeft (dat cijfer omhelst enkel de data van het Baskenland en Navarra niet). Ook de illegale zwembaden zitten daar niet bij. In het kadaster kan je je eigen straat zoeken en kijken hoeveel zwembaden je in de buurt hebt, welke capaciteit die hebben en of ze privé zijn of niet.

Het Olympisch kanaal in Castelldefels (Catalonië) is met 14,5 hectare en 1.200 meter lengte de grootste installatie voor watersport. Dit artificieel kanaal is echter gereserveerd voor watersporten als windsurfen of waterski.

In het zwembadencomplex van Lago Martiánez bij Puerto de la Cruz mag je dan weer wel zwemmen. En hier heb je, vlakbij de Atlantische oceaan, 17.000 vierkante meter zwemplezier ter beschikking.

Heel veel van de Spaanse zwembaden liggen langs de kust. De stad die dan weer het meeste zwembaden heeft, is Madrid. Je begrijpt het wel, er is altijd wel een keuze in de buurt als je in Spanje bent.

Ga naar de inhoud