De drie duurste straten om een huis te kopen zijn aan de Costa del Sol te vinden

De drie duurste straten om een huis te kopen zijn aan de Costa del Sol te vinden
Beeld: via canva.com

De drie duurste straten om een huis te kopen zijn aan de Costa del Sol te vinden

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Volgens een onderzoek van het vastgoedportaal Idealista zijn de drie straten waar de woningen het duurst zijn in Spanje gelegen aan de Costa del Sol. De urbanisatie Coto Zagaleta in Benahavís voert deze lijst aan, waar de gemiddelde vraagprijs voor hun luxueuze woningen oploopt tot 10.763.937 euro. 

De Calle Mozart in Marbella neemt de tweede plek in met een gemiddelde woningprijs van 7.940.375 euro. De Osa Menor straat, eveneens gelegen in Marbella, staat op de derde plaats met een gemiddelde woningwaarde van 7.175.888 euro.

Op de vierde plek staat het Camino de la Fuente in het luxueuze La Moraleja, gevolgd door de Paseo de los Lagos in Finca de Pozuelo de Alarcón, beide in Madrid. Deze straten hebben gemiddelde woningprijzen van 6.928.958 euro en 6.172.508 euro. 

De zesde plaats gaat opnieuw naar de Costa del Sol, namelijk de urbanisatie Los Flamingos Golf in Benahavís, waar de prijzen voor de exclusieve woningen gemiddeld 6.760.145 euro bedragen. De Paseo del Conde de los Gaitanes in Madrid’s La Moraleja wijk neemt de volgende plek in met een gemiddelde prijs van 5.240.322 euro.

Op de achtste en tiende plek bevinden zich twee straten van het eiland Mallorca, beiden met prijzen boven de 4 miljoen euro: de Paseo del Mar in Calvià heeft een gemiddelde woningwaarde van 5.152.928 euro, terwijl de Riu Guadiana straat in dezelfde gemeente gemiddeld 4.426.086 euro bedraagt. De Amsterdam straat in Marbella nestelt zich op de negende positie met een gemiddelde prijs van 5.146.851 euro.

Dus, de top tien van meest prestigieuze straten om vastgoed te kopen in Spanje zijn te vinden in de Costa del Sol (vijf straten), Madrid (drie straten) en Mallorca (twee straten).

SpanjeVandaag heeft geen commerciële relatie met Idealista, maar plaatst regelmatig artikelen die door deze Spaanse website en woningportaal gepubliceerd worden, omdat we vinden dat deze voor onze lezers interessant genoeg zijn om te vertalen.

Ga naar de inhoud