Search
menu
Search

Benidorm is achtste duurste stad om te huren in heel Spanje

Benidorm is achtste duurste stad om te huren in heel Spanje
Beeld: via canva.com

Benidorm is achtste duurste stad om te huren in heel Spanje

De prijzen van koop- en huurwoningen in Benidorm zijn de afgelopen jaren sterk gestegen. In augustus 2023 was Benidorm de achtste duurste stad om te huren in heel Spanje. In de Valencia regio was Benidorm zelfs duurder dan de hoofdstad Valencia. Deze trend is echter niet alleen van toepassing op de zomermaanden: Benidorm is de stad met de grootste stijging van de woningprijzen in Spanje in het afgelopen jaar.

Een onderzoek van het online vastgoedportaal Fotocasa heeft aangetoond dat de huurprijzen in Spanje in 2022 sterk zijn gestegen. De gemiddelde huurprijs voor een woning in Spanje bedroeg in augustus 11,34 euro per vierkante meter. De Balearen is de duurste regio, met een gemiddelde huurprijs van 17,01 euro per vierkante meter. De Valencia regio is de derde regio met de grootste stijging van de huurprijzen op jaarbasis (15%).

De huurprijzen in Benidorm zijn in augustus 2023 met 35,6% gestegen vergeleken met augustus 2022. Dit is de grootste jaar-op-jaar stijging van alle steden in Spanje. In Valencia zijn de huurprijzen met 24,8% gestegen, in Alicante met 20,5% en in Castellón met 10,8%.

De gemiddelde huurprijs per vierkante meter in Benidorm bedroeg in augustus 2023 17,14 euro. Dit is de achtste hoogste prijs van alle steden in Spanje. Barcelona is de duurste stad, met een gemiddelde huurprijs van 20,84 euro per vierkante meter. Madrid is de op een na duurste stad, met een gemiddelde huurprijs van 18,54 euro per vierkante meter.

In vergelijking met de andere hoofdsteden van de provincies in de regio Valencia, is Benidorm de duurste. Valencia is de op een na duurste stad, met een gemiddelde huurprijs van 13,84 euro per vierkante meter per maand. Calp is de op een na duurste stad in de regio, met een gemiddelde huurprijs van 16,24 euro per vierkante meter per maand.

De huurprijzen in Benidorm zijn historisch hoog. In 2015 was de gemiddelde prijs 6,20 euro per vierkante meter, terwijl deze nu 17,14 euro is. Dit is bijna drie keer zo hoog. Een appartement van ongeveer 80 vierkante meter kost nu ongeveer 1.370 euro, terwijl dit acht jaar geleden nog 500 euro was. Benidorm is altijd al duurder geweest dan Valencia wat betreft de huurprijzen, maar het verschil is nu groter.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?