Search
menu
Search

Teken de petitie voor een betere bescherming van de galgo honden in Spanje

Teken de petitie voor een betere bescherming van de galgo honden in Spanje
Beeld: CAS International / website

Teken de petitie voor een betere bescherming van de galgo honden in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Hondenliefhebbers weten natuurlijk al veel langer dat de Spaans galgo’s het zwaar te verduren hebben in Spanje. Ze worden vaak (niet altijd) slecht behandeld, gebruikt voor de jacht en races en daarna vermoord of in de steek gelaten. Om daar aandacht aan te besteden lanceerden CAS International en AnimaNaturalis op 14 oktober de campagne ‘Save the Galgos’ met een protest in de Spaanse hoofdstad Madrid. Ook jij kunt de petitie tekenen, een kleine geste met wellicht grote en levensreddende gevolgen.

Jaarlijks worden er in Spanje meer dan 50.000 galgo’s en andere jachthonden gedood of gedumpt. Weliswaar is de Spaanse regering met verbeteringen van de dierenwelzijnswet bezig zoals we HIER al schreven maar de huidige wetgeving voldoet niet om deze honden te beschermen en van een gewisse dood te redden. De regio’s waar in Spanje de meeste galgo’s gebruikt worden zijn Andalusië, Castilië en León en Castilla-La Mancha.

Met de campagne ‘Save the Galgos‘ wil men dat het probleem bij de wortel wordt aangepakt, dat wil zeggen door de Spaanse wetgevers en de wetgeving in Spanje. Volgens CAS International bestaat er momenteel in Spanje geen wet die jachthonden en galgo’s beschermt van de jacht en kampioenschappen waarbij de Spaanse hazewindhonden gebruikt worden voor windhondenrennen

Maar CAS International en AnimaNaturalis hebben hulp nodig en dat kan iedereen leveren door de petitie te tekenen. Er worden handtekeningen verzameld met een petitie die als ondersteuning gebruikt zal worden bij de lobbyactiviteiten. Zo zal er in Spanje binnenkort gedebatteerd worden over een nieuwe nationale dierenbeschermingswet. CAS wil dat deze ook jachthonden zal beschermen. Teken de petitie hier: savethegalgos.org

Je kunt CAS International ook direct helpen zodat zij door kunnen gaan met hun impactvolle campagnes! Doneer eenmalig of word donateur. Nieuwe donateurs ontvangen een gratis code om de documentaire Yo Galgo te bekijken. De documentaire behandelt de problematiek rondom de jacht met de Spaanse galgo.

Ga naar de inhoud