Laatste nieuws rondom reddingspoging Julen in Málaga (maandag)

Oeps ... foto ontbreekt!

Laatste nieuws rondom reddingspoging Julen in Málaga (maandag)

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Reddingswerkers, familie, dorpsbewoners, iedereen die meeleeft en natuurlijk Julen gaan alweer de achtste dag in wat betreft de reddingspoging van de tweejarige jongen die op zondag 13 januari in een 25 cm smalle en 110 meter diepe waterput viel. Ondanks dat de reddingsmedewerkers bij het graven van een verticale tunnel naast de waterput met tegenslagen te maken hebben, bevindt de boor zich maandagmorgen op 52 meter diepte terwijl men door moet gaan tot de 60 meter diepte.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]LAATSTE NIEUWS: LICHAAM VAN JULEN GEVONDEN IN DE WATERPUT[/su_note]

Verwacht wordt dat als de boor die de verticale tunnel graaft de 60 meter heeft bereikt de mijnwerkers niet voor maandagavond daarin kunnen afzakken om verder te gaan met het handmatig graven van de 4 meter horizontale tunnel om bij de waterput en dus ook bij Julen te komen. Hoe lang de speciaal uit Asturië overgebrachte mijnwerkers daarover gaan doen hangt af van welk materiaal zij tegen gaan komen bij het graven.

Als alles meezit kunnen de mijnwerkers maandagavond in de speciaal gebouwde lift in de 1.20 meter brede tunnel afzakken om aan de horizontale tunnel te beginnen, een werk dat zeer moeilijk is vanwege het gebrek aan ruimte, gebrek aan zuurstof en vele andere factoren. Het team bestaat uit acht mijnwerkers die gespecialiseerd zijn in dit soort moeilijk werk en zich vrijwillig hebben aangemeld voor deze reddingsoperatie.

Moeilijk

De aarde waar men mee te maken heeft in het gebied Dolmen del Cerro de la Corona is zeer complex en bestaat uit meerdere materialen. In 36 uur tijd hebben graafmachines en schuivers meer dan 35.000 kubieke meter afgegraven wat gezien kan worden als een record volgens experts. Het geeft aan dat iedereen die meedoet met de redding van de kleine Julen erbij betrokken is. Er wordt door meer dan 300 mensen dag en nacht non-stop gewerkt.

2718088d899475fe61909af2be1cdc82
Diario Sur

Bekijk HIER foto’s van de reddingsoperatie (Diario Sur)

Explosievendienst

Ondertussen zijn ook explosieven specialisten (Tedax) van de Guardia Civil in Totalán aangekomen. Zij werden opgeroepen om aanwezig te zijn voor het geval dat nodig is. Voorlopig gaat men er echter niet vanuit dat deze agenten iets hoeven te doen.

Politieonderzoek

De Guardia Civil is parallel aan de reddingspoging ook bezig met een onderzoek naar wat er gebeurd is. Zo heeft men gesproken met de eigenaar van het bedrijf dat de waterput heeft geboord (zonder toestemming overigens) en met de eigenaar van het terrein waar de waterput zich bevindt. Men heeft ook gesproken met de ouders van Julen en andere familieleden om een beeld te kunnen vormen wat er precies gebeurde acht dagen geleden.

Staat van Julen

Experts zeggen dat Julen in de 110 meter diepe waterput is gevallen, een hoogte die te vergelijken is met een flatgebouw van 50 verdiepingen. Uiteraard weet men niet in welke staat Julen zich bevindt. Men meent dat Julen klem is komen te zitten aangezien het om een waterput gaat van slechts 25 centimeter diep. De kans is ook aanwezig (en groot) dat Julen bewusteloos is en waarschijnlijk gewond.

Alle reddingswerkers zijn ervan overtuigd dat Julen zich in de tunnel bevindt en nog leeft. Aan een ander scenario willen zij voorlopig niet denken.

Ga naar de inhoud