Laatste nieuws rondom reddingspoging Julen in Málaga (maandag)

Europa Press
Beeld: Europa Press

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Reddingswerkers, familie, dorpsbewoners, iedereen die meeleeft en natuurlijk Julen gaan alweer de achtste dag in wat betreft de reddingspoging van de tweejarige jongen die op zondag 13 januari in een 25 cm smalle en 110 meter diepe waterput viel. Ondanks dat de reddingsmedewerkers bij het graven van een verticale tunnel naast de waterput met tegenslagen te maken hebben, bevindt de boor zich maandagmorgen op 52 meter diepte terwijl men door moet gaan tot de 60 meter diepte.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]LAATSTE NIEUWS: LICHAAM VAN JULEN GEVONDEN IN DE WATERPUT[/su_note]

Verwacht wordt dat als de boor die de verticale tunnel graaft de 60 meter heeft bereikt de mijnwerkers niet voor maandagavond daarin kunnen afzakken om verder te gaan met het handmatig graven van de 4 meter horizontale tunnel om bij de waterput en dus ook bij Julen te komen. Hoe lang de speciaal uit Asturië overgebrachte mijnwerkers daarover gaan doen hangt af van welk materiaal zij tegen gaan komen bij het graven.

Als alles meezit kunnen de mijnwerkers maandagavond in de speciaal gebouwde lift in de 1.20 meter brede tunnel afzakken om aan de horizontale tunnel te beginnen, een werk dat zeer moeilijk is vanwege het gebrek aan ruimte, gebrek aan zuurstof en vele andere factoren. Het team bestaat uit acht mijnwerkers die gespecialiseerd zijn in dit soort moeilijk werk en zich vrijwillig hebben aangemeld voor deze reddingsoperatie.

Moeilijk

De aarde waar men mee te maken heeft in het gebied Dolmen del Cerro de la Corona is zeer complex en bestaat uit meerdere materialen. In 36 uur tijd hebben graafmachines en schuivers meer dan 35.000 kubieke meter afgegraven wat gezien kan worden als een record volgens experts. Het geeft aan dat iedereen die meedoet met de redding van de kleine Julen erbij betrokken is. Er wordt door meer dan 300 mensen dag en nacht non-stop gewerkt.

Diario Sur

Bekijk HIER foto’s van de reddingsoperatie (Diario Sur)

Explosievendienst

Ondertussen zijn ook explosieven specialisten (Tedax) van de Guardia Civil in Totalán aangekomen. Zij werden opgeroepen om aanwezig te zijn voor het geval dat nodig is. Voorlopig gaat men er echter niet vanuit dat deze agenten iets hoeven te doen.

Politieonderzoek

De Guardia Civil is parallel aan de reddingspoging ook bezig met een onderzoek naar wat er gebeurd is. Zo heeft men gesproken met de eigenaar van het bedrijf dat de waterput heeft geboord (zonder toestemming overigens) en met de eigenaar van het terrein waar de waterput zich bevindt. Men heeft ook gesproken met de ouders van Julen en andere familieleden om een beeld te kunnen vormen wat er precies gebeurde acht dagen geleden.

Staat van Julen

Experts zeggen dat Julen in de 110 meter diepe waterput is gevallen, een hoogte die te vergelijken is met een flatgebouw van 50 verdiepingen. Uiteraard weet men niet in welke staat Julen zich bevindt. Men meent dat Julen klem is komen te zitten aangezien het om een waterput gaat van slechts 25 centimeter diep. De kans is ook aanwezig (en groot) dat Julen bewusteloos is en waarschijnlijk gewond.

Alle reddingswerkers zijn ervan overtuigd dat Julen zich in de tunnel bevindt en nog leeft. Aan een ander scenario willen zij voorlopig niet denken.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
26 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Wat te doen met de persoon die een
(illegale) waterput graaft, en die vervolgens onbeheerd achterlaat…….Als wij als stratenmaker in ons’ straatwerk 1 trottoirtegel niet helemaal goed leggen en b.v. een wat ouder iemand struikelt er over dan zijn de rapen gaar….

Lieve Julen, lief naamgenootje, waarom moest dit je nou overkomen?
Ik leef met jullie mee.

Hier, in het verre Nederland denk ik elke dag aan Julen in mijn geliefde Spanje.
Respect voor de hulpverleners, die 24/7 doorwerken. Sterkte aan de ouders die dit drama is overkomen
Dios esté con todos ustedes

Weet iemand waarom in hemelsnaam niet eerst verticaal een schagt naast de waterput is geboord om daarna horizontaal door te boren naar de peuter. Zodoende kan de jongen met een camera worden bekeken en met zuurstof en eten en drinken in leven worden gehouden EN tegelijk de reddingsoperatie?

Dank voor het antwoorden

weer iets verschrikkelijks gebeurd dat arme kindje wat vreselijk ik denk er veel aan en waarom helpen andere landen niet en is die koning van spanje al geweest daar??????

Julen HOU VOLLLLL AUB. IK GA TOT OCHTEND VROEG VOOR JE GOD EN ALLE ENGELEN SMEKEN. Jij hoort deze week nog in je eigen bedje te slapen. De wereld heeft jouw glimlach nodig

Ik hoop het dat het kind nog lééft en gelijk naar het ziekenhuis en dat nog naar het toekoms kan mee kan leven ?????????????????

Ik geloof dat je nog leeft Julen en ik geloof ook dat je levend boven komt. Ik bid elke dag voor jouw. Mijn hart huilt voor jouw. Als jij levend boven komt ga ik een grote feest geven. Ik hoop echt en echt dat jij nog leeft….

Mijn moederhart huilt voor jou Julen. Het enigste wat jij wilde is gered worden en weer bij jou papa en mama zijn. Ik bid voor jou dat het gebeurd en zo niet Julen ben je een engel geworden en ik denk dat heel de wereld aan jou zal denken. ???

Heel triest. Ik hoop dat een wonder JULEN redt. God zal hem zeker bijstaan. Arm kindje.

De hoop hem nog levend ter hulp te komen , zakt wel weg met de dag.
Laat os toch maar hopen op een mirakel.
Wens sterkte aan de ouders en familie.
Ook bij deze mijn innige dankbaarheid aan alle hulpverleners en omstaanders die hun steentje bijdragen om het ventje te kunnen redden en de angstige ouders op te vangen.

Arme lieverd wat moet je wel niet denken lieverd hou nog heel even vol we denken allemaal aan je en zijn met zijn allen een het hopen op een goede afloop lieverd op dit soort momenten hoop ik zo dat er ook echt een God bestaat die zorgt voor een wonder ♥️

Arm kind en vreselijk voor ouders en andere betrokkenen .. Blijft de hele week al in je hoofd zitten , het nieuws steeds maar volgen in hoop op goed nieuws ,maar wat hebben die werkmannen toch een tegenslagen met deze redding het zit ze ook niet mee! Ik hoop dat t nu verder wel voorspoediger gaat voor al deze toppers en helden die daar aan t werk zijn! Vrees t ergste inmiddels voor Julen ,maar hoop dat er nog een klein wonder zal gebeuren?? Laten we hopen nu op een snelle afloop van dit drama dat ze hem snel vinden… Lees verder »

Arm kind en vresselijk voor ouders en andere ..
Blijft de hele week al in je hoofd zitten , nieuws steeds volgen maar wat hebben die wekmannen toch een tegenslagen met deze reding zit ze ook niet mee, hoop dat t nu wel voorspoediger gaat voor al deze helden daar aan t werk!
Vrees t ergste inmiddels voor Julen ,maar hoop dat er nog een klein wonder zal gebeuren ????
Laten we hopen nu op een snelle afloop van dit drama dat ze hem snel vinden ,liefs nog levend!

Respect voor al de hulpverleners , maar realistisch zijn , een kindje van 2 jaar zonder eten of drinken , in een put gevallen , waarschijnlijk zwaar gewond ??? Dat kan niet goed zijn na meer dan een week

Lees net dat ze het punt niet kunnen bereiken waar julen zit. Zal waarschijnlijk dinsdag worden. Begin echt hoop te verliezen nu arm arm kind. Ken wel janken … ?

Hartverscheurend dit, ik ben ook alle hoop verloren. Ik begin nu te accepteren dat hij toch wel dood is. Want ik zit er de hele dag aan te denken. Ik kijk letterlijk elke uur op me telefoon voor nieuws. En dan zijn foto gister toen hij op de grond zat met zijn zakje chips. Pijn in mijn hart krijg ik ervan.

Nu is die tunnel weer scheef geboord ….. gaat weer langer duren. Als Julen nog leeft, wat ik echt hoop met heel me hart dan is het echt een wonder! Ik heb geen hoop meer ??

Deus te abencoe Julen!

Nog even een vraag: in dit artikel wordt gesproken over het handmatig graven van de 20 meter horizontale tunnel om bij de waterput en dus ook bij Julen te komen. Maar op tekeningen op diverse nieuwssites staat er bij de horizontale tunnel naar de schacht waar Julen zich zou bevinden steeds 4 meter bij. Dat is nogal een verschil. Of zie ik iets over ‘t hoofd?

Ze hadden het inderdaad steeds over 4 meter handmatig afgraven. 20 meter met de hand afgraven lijkt mij dagen te gaan duren.

vreselijk scenario wat mij al 8 dagen bezig houd

amor niño !!!!!

hou vol kleine schat !!! ze zijn er bijna en ook ik bid voor jou en je ouders

Diep respect voor alle reddingswerkers, mijnwerkers, hulpdiensten en politie die dag en nacht zo gedreven zich op deze reddingsoperatie werpen met als doel het vinden van Julen. Ook de pers dank voor alle berichtgeving en toewijding. Ondanks alle vertragingen hebben ze alles gegeven en zijn er nu bijna. Julen, hou vol, nog heel even!! Ik blijf voor je bidden en voor jouw ouders!

Hulde aan de vele hulpverleners. Het is te hopen dat Julen gered wordt.
Eerder verloren de ouders een kind en nu misschien Julen. Ik hoop op een wonder.

Julien, cada momento estamos pensando en tí

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.