Belg na proefrit met Nederlandse Aston Martin in Spanje aangehouden

Belg na proefrit met Nederlandse Aston Martin in Spanje aangehouden
Beeld: Guardia Civil

PONTEVEDRA – Een Belgische man met tevens de Spaanse nationaliteit heeft voor de tweede keer bij een Nederlandse autodealer een proefrit gemaakt met een dure auto om daarmee naar Galicië te rijden. Dat deed de man al in augustus vorig jaar met een dure Mercedes en dat deed hij opnieuw door met een 50.000 euro kostende Aston Martin DB9 naar Spanje te rijden.

De nu aangehouden in Sanxenxo wonende ‘Spaanse’ Belg is geen onbekende bij de politie en het was dit keer ook niet zo moeilijk om de man aan te houden. De politie was bezig met een onderzoek naar fraude en oplichtingszaken in de buurt waarbij de Belg betrokken was.

Toen de agenten hem echter opnieuw in de boeien wilden slaan besloot de ‘Spaanse’ Belg er vandoor te gaan waarna een wilde achtervolging door de straten van Sanxenxo en Portonovo volgde. Daarbij was er gevaar voor zowel voetgangers als andere automobilisten maar raakte gelukkig alleen een auto van de Guardia Civil beschadigd.

Toch wist de Belg er vandoor te gaan waarna de politie het spoor kwijtraakte. Uiteindelijk werd de dure Aston Martin in een gebied tussen Noalla en Aios gevonden en konden de agenten de Belg later aanhouden toen deze met een koffer op straat liep richting Noalla.

De meer dan 50.000 euro kostende Aston Martin DB9 is afkomstig van autobedrijf Classic Park in Boxtel waar de man een proefrit wilde maken met deze luxe personenwagen. Uiteindelijk werd de auto bijna 2.000 km verder in Sanxenxo (Galicië) gevonden. 

Eind augustus vorig jaar presteerde dezelfde Belg (toen schreven wij over een Nederlander) het om er met een Nederlandse Mercedes Benz vandoor te gaan waarmee hij ook bij een Nederlands autobedrijf een proefritje maakte van bijna 2.000 km. In dat geval werd de Belg tijdens een routinecontrole van de politie in de kraag gevat omdat hij met valse Spaanse kentekenplaten rondreed. De man kwam toen na het betalen van zijn borgtocht vrij.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
judith

Domme belg haha,..hij zou toch moeten weten dat onder elke dure auto een gps geïnstalleerd is. Maw de auto is te volgen..haha🤣

Jozef

Judith, ook al is hij een domme Belg, hij heeft zich netjes aan de snelheid gehouden. 1996 Km. in 19:57 uur dat is een gemiddelde van 100 Km. p.u. (rekenkundig) En dat in zo’n superbolide als Aston Martin, een James Bond karretje. Hoe krijg je zo’n ding los gebabbeld van een autoverkoper? Wie is hier de domste?
Jozef

Ramon

100 km per uur gemiddeld, dan rijdt je een stuk harder dan 130km op stukken. Parijs en je stoppauzes trekken je gemiddelde een stuk omlaag.

Hoe dan ook, ik hoop dat deze hond van een autodief een goede douw krijgt. Hard rijden door plaatsjes in een wildew achtervolging. Hij had wel een paar mensen kunnen doodrijden, de kl. zak

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.