21 februari is de laatste dag om je hoofdlocatie op te geven bij Netflix in Spanje

21 februari is de laatste dag om je hoofdlocatie op te geven bij Netflix in Spanje
Beeld: Canva

21 februari is de laatste dag om je hoofdlocatie op te geven bij Netflix in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Woon je in Spanje en maak je gebruik van Netflix, dan is 21 februari de laatste dag om jouw hoofdlocatie waar je Netflix kijkt op te geven. Na deze datum zal Netflix dat zelf doen en kan dit consequenties hebben voor andere familieleden of vrienden die gebruikmaken van jouw accountgegevens om ergens anders dan de hoofdlocatie films en series te kijken.

We hebben het over de ‘ubicación principal’ dat voor praktisch alle Spaanse Netflix-gebruikers al als bericht op het scherm is verschenen wanneer je iets wilde bekijken. Je kreeg gedurende twee weken de kans om zelf de hoofdlocatie in te vullen, iets wat voor 22 februari had moeten gebeuren. Heb je dat echter niet zelf gedaan, dan zal Netflix dat via het IP-adres zelf bepalen. Wil je dit alsnog zelf doen, dan kan dat via deze instructies die in het Spaans zijn.

LET OP: Dit geldt voorlopig alleen voor Netflix-gebruikers in diverse landen waaronder Spanje en Portugal. Dit geldt nog niet voor Nederland en België. Maak je echter gebruik van Netflix in Nederland of België via de accountgegevens van iemand die in Spanje Netflix heeft gecontracteerd, dan kan dat wel gevolgen hebben.

Extra gebruiker (alleen in Spanje)

De accounteigenaar moet 5,99 euro extra betalen per maand en een ‘extra gebruiker’ toevoegen. Bij het Standaard-abonnement kan dat voor één extra gebruiker en bij Premium voor twee gebruikers. De optie is niet beschikbaar bij de Basic abonnementen. Deze optie geldt vanaf nu in Spanje, maar nog niet in Nederland en België, al zal dat binnenkort ook gaan gebeuren.

Netflix-accounts worden gekoppeld aan een locatie (ip-adres). In het geval dat gedetecteerd wordt dat een sessie vanaf een andere locatie wordt ingelogd, moeten gebruikers hun apparaten verifiëren met een code die 15 minuten beschikbaar is.

Een extra gebruiker toevoegen

Accounteigenaren met een Standaard of Premium abonnement (Basic dus niet) kunnen in sommige landen (zoals Spanje) Netflix delen met iemand die niet bij hen woont door een extra gebruiker (miembro extra) aan hun account toe te voegen. 

Het extra gebruikers-subaccount moet eerst goedgekeurd en betaald worden door de accounteigenaar die hen heeft uitgenodigd om lid te worden van hun Netflix-account. 

De extra gebruiker moet zijn subaccount aanmaken in hetzelfde land als waar de accounteigenaar zijn account heeft aangemaakt. Dat is belangrijk in het geval je jouw account in Spanje wilt delen met iemand in Nederland of België, iets wat dus in principe niet meer kan.

Bij het starten van een nieuwe account of het toevoegen van een extra gebruiker, kunnen gebruikers een profiel van een bestaand account overzetten, inclusief aanbevelingen, kijkgeschiedenis, Mijn lijst, opgeslagen games, instellingen en meer.

netflix account
Einde van delen Netflix-account in Spanje
Netflix heeft deze week in Spanje de optie om extra betalende gebruikers toe te voegen aan een account om het ‘meeliften’ tegen te gaan gelanceerd …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud