Mercadona heeft de remedie tegen slapeloosheid en vroeg wakker worden om 4 uur

Mercadona heeft de remedie tegen slapeloosheid en vroeg wakker worden om 4 uur
Beeld: via canva.com & mercadona

Mercadona heeft de remedie tegen slapeloosheid en vroeg wakker worden om 4 uur

Het is een situatie die voor velen herkenbaar is: je ligt in bed, valt in slaap, maar wordt rond vier uur ’s ochtends wakker en kunt niet meer in slaap komen. Dit overkomt meer mensen dan je denkt en er is een verklaring voor. Gelukkig heeft de Spaanse supermarktketen Mercadona hier een oplossing voor.

Veel mensen ervaren dit fenomeen van ’s nachts wakker worden en moeite hebben met weer in slaap vallen. Het kan te maken hebben met onze interne klok en het natuurlijke ritme van ons lichaam. Ook stress, angst of andere factoren kunnen een rol spelen bij het onderbreken van onze slaap.

Daarnaast is tryptofaan een essentieel aminozuur dat erg belangrijk is voor een goede nachtrust. Het speelt een cruciale rol bij de aanmaak van serotonine en melatonine, twee hormonen die betrokken zijn bij het reguleren van onze slaap-waakcyclus.

Door voldoende tryptofaan in te nemen, kan ons lichaam deze hormonen efficiënter produceren, wat kan resulteren in een verbeterde slaapkwaliteit. Het is dus zeker de moeite waard om ervoor te zorgen dat je voldoende tryptofaan binnenkrijgt voor een goede nachtrust.

Naast het verkrijgen van tryptofaan uit voeding, kunnen sommige mensen baat hebben bij het nemen van tryptofaan-supplementen. Deze supplementen zijn vaak beschikbaar in de vorm van L-tryptofaan en worden gebruikt om de niveaus van serotonine en melatonine te verhogen.

Tryptofaan heeft aangetoond gunstige effecten te hebben op verschillende slaapstoornissen, waaronder slapeloosheid, slaapapneu en rusteloze benen syndroom. Door de niveaus van serotonine en melatonine te verhogen, kan tryptofaan helpen bij het reguleren van de slaapcyclus en het bevorderen van een diepere en meer herstellende slaap.

Mercadona verkoopt een verpakking met 30 capsules voor 4,50 euro die tryptofaan bevatten. De “Cápsulas Triptófano ByeStress” van het huismerk Deliplus bevatten ashwagandha, gemaakt van tryptofaan, vitamines en mineralen. Het wordt aanbevolen om twee keer per dag een capsule in te nemen, één voor het ontbijt en één voor het avondeten.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat tryptofaan geen wondermiddel is voor slaapproblemen en dat het combineren van tryptofaan met andere gezonde slaaphygiënemaatregelen essentieel is voor het bereiken van een goede nachtrust.

Ga naar de inhoud