Deze eco-friendly campervan uit Barcelona is al te koop vanaf 37.300 euro

Deze eco-friendly campervan uit Barcelona is al te koop vanaf 37.300 euro
Beeld: Nomade Vans

Deze eco-friendly campervan uit Barcelona is al te koop vanaf 37.300 euro

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Je hebt campervans en campervans. Nomade Vans is een start-up bedrijf uit de provincie Barcelona waar campervans gemaakt worden die eco-friendly zijn. Het idee achter deze campervan-maker is dat er zo min mogelijk plastic gebruikt wordt en dat de Dixie, Flint en Kai modellen zo logisch mogelijk in elkaar worden gezet waarbij de uitstraling scandinavisch is, dus veel hout en natuurlijke materialen. 

Je ziet dit soort campervans wel eens voorbij komen bij Instagrammers en influencers die met dit soort Scandinavisch ogende campervans op pad zijn om mooie foto’s en video’s te maken. Maar dit type campervan kan nu zelf samengesteld worden nabij Barcelona en ook nog voor aantrekkelijke prijzen.

Nomade Vans is een idee van Ignasi Ribó die tijdens een reis naar de Costa Brava zag dat er ontzettend veel campervans waren. Hij wilde zelf een campervan kopen maar bedacht zich op het moment dat hij alleen maar hetzelfde soort campervans zag, met dezelfde interieurs en veel plastic. Dat wilde hij niet en omdat hij niets kon vinden begon hij zelf een campervan-fabriekje.

Het idee achter Nomade Vans is gebaseerd op Tesla: je kunt via de website een eigen campervan samenstellen. Dat wil zeggen, je kiest een van de drie modellen Dixie, Flint of Kai en kiest het interieur dat zoveel mogelijk van hout is gemaakt en zoveel mogelijk natuurlijke materialen heeft. Op de website wordt beloofd dat de campervan na bestelling binnen anderhalve maand klaar is.

In DEZE FOLDER (PDF) is te zien dat de modellen samengesteld kunnen worden door te kiezen uit pakketten. Deze pakketten kunnen echter ook los besteld worden mocht je zelf al een bestelbus hebben. Het gaat bij de modellen mét bestelbus om tweedehands voertuigen met minder dan 50.000 km of 0 km op de teller waardoor de prijs dus ook lager kan zijn dan nieuwe Fiat Ducato’s.

Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met Nomade Vans via DEZE website die alleen in het Spaans is.

Modellen

Het goedkoopste model FLINT is wit/oranje gekleurd en biedt plaats aan 2 personen. FLINT is 496 cm lang, 269 cm breed en 275 cm hoog. Dit model heeft een buiten handdouche en uitschuif keuken FLINT kan besteld worden vanaf 37.300 euro (ex BTW/IVA).

flint

Model DIXIE biedt ruimte aan 2-3 personen om te slapen en zitten. DIXIE is 541 cm lang, 269 cm breed en 252 cm hoog en heeft een wit/beige kleur. Dit model kan zonder badkamer besteld worden vanaf 43.659 euro en met badkamer vanaf 45.639 euro (ex BTW/IVA).

dixie

Het duurste model is KAI en biedt ook de meeste ruimte aan 2 tot 4 personen. Dit model is 541 cm lang, 269 cm breed en 252 cm hoog en heeft een wit/blauwe kleur. KAI heeft een badkamer en kan besteld worden vanaf 47.289 euro (verhoogd bed en opbergruimte) met als duurste model (met eetgedeelte) een prijs van 52.239 euro (ex BTW/IVA).

kai
camper1
Deze Spaanse compacte mini-alkoof-camper kost minder dan 40.000 euro
Niet iedereen wil in een grote/lange camper of kampeerauto rijden en daarom is deze in Spanje gemaakte compacte mini-alkoof-camper voor minder dan 40.000 euro een interessant alternatief.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud