Spaanse politie arresteert drie verdachten gruwelijke moord op Belgische vrouw op Tenerife

Spaanse politie arresteert drie verdachten gruwelijke moord op Belgische vrouw op Tenerife
Beeld: via canva.com

Spaanse politie arresteert drie verdachten gruwelijke moord op Belgische vrouw op Tenerife

De Guardia Civil politie heeft drie mensen gearresteerd in verband met de verdwijning en moord op een Belgisch echtpaar op Tenerife. Deze arrestaties hebben te maken met de moord op de vrouw in april en de verdwijning van haar echtgenoot. Twee van de arrestaties vonden plaats in België en een op Tenerife.

De Belgische Laura G. was 66 jaar oud toen ze in april 2024 op Tenerife verdween. Samen met haar 71-jarige echtgenoot Marc F. woonde ze op het Canarische eiland, waar ze een rustig pensioen genoten. Op 11 april werd haar verdwijning gemeld door de vereniging SOS Desaparecidos.

Enkele weken later, op 30 april, werd het drijvende lichaam van Laura G. gevonden voor de kust van Arico, een gemeente in het zuiden van Tenerife. De daaropvolgende autopsie wees uit dat haar dood gewelddadig was geweest. Haar lichaam was verminkt en ze had een plastic zak over haar hoofd.

De Guardia Civil startte onmiddellijk een onderzoek naar de moord op Laura en de verdwijning van haar echtgenoot Marc. Bronnen binnen het korps lieten weten dat drie personen in verband werden gebracht met deze zaak. Twee van hen werden in België aangehouden, terwijl de derde in Tenerife werd gearresteerd.

Het onderzoek naar de verdwijning en moord op het Belgische echtpaar werd geleid door de onderzoeksrechter van Arona, een gemeente in het zuiden van Tenerife. De Guardia Civil werkte nauw samen met de Belgische federale politie om de zaak op te lossen.

politie
Aangespoeld verminkt lichaam met zak over hoofd is vermiste Belgische vrouw op Tenerife
Op woensdag is een zwaar verminkt lichaam waarvan de ledematen ontbraken en het hoofd in een gele plastic zak was gehuld, aangespoeld op een strand van Arico op Tenerife. Later is uit forensisch onderzoek gebleken dat het lichaam van een 66-jarige vermiste Belgische vrouw is.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud