Luchtvaartmaatschappij Vueling gaat Amsterdam met Asturië verbinden

Luchtvaartmaatschappij Vueling gaat Amsterdam met Asturië verbinden
Beeld: Wikimedia

Luchtvaartmaatschappij Vueling gaat Amsterdam met Asturië verbinden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OVIEDO – De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling gaat het vliegveld van Oviedo in Asturië in het groene Spanje verbinden met Amsterdam-Schiphol. Het opvallende is dat dit niet gebeurt in de zomerperiode maar in de wintermaanden met twee vluchten per week. De verbinding met Asturië komt bij de overige vijf Spaanse verbindingen die Vueling in de winter aanbiedt.

Het groene Spanje ofwel het noorden van Spanje langs de Atlantische Oceaankust is in trek. Schijnbaar niet alleen binnen Spanje zelf omdat het daar vaak koeler is, maar ook internationaal. Dat blijkt uit de nieuwe verbinding die Vueling deze winter al start tussen Oviedo in Asturië en Amsterdam-Schiphol.

Spanje-kenners weten natuurlijk al veel langer dat Asturië de moeite waard is om te bezoeken want het heeft de toerist veel te bieden. Volgens ons overzicht 2022 over het aantal Nederlanders en Belgen dat officieel in Spanje woonachtig is kunnen we opmaken dat in Asturië 249 Nederlanders en 194 Belgen staan ingeschreven in de bevolkingsregisters. De Nederlanders hoeven vanaf deze winter dus niet meer ergens anders naartoe om naar Amsterdam te vliegen.

Recent werd ook al bekend dat EasyJet vanaf april 2023 van Amsterdam-Schiphol naar A Coruña in Galicië gaat vliegen. Maar diverse bestemmingen in noordwest en noord Spanje worden al jaren door Ryanair met Nederland of België verbonden. Ryanair vliegt vanaf/naar Brussel-Charleroi vanaf/naar Oviedo in Asturië, Santander in Cantabrië, Vitoria in Baskenland en Santiago de Compostela in Galicië.

Transavia vliegt vanaf /naar Eindhoven-Airport vanaf/naar Bilbao in Baskenland, een route die ook EasyJet vliegt maar dan vanaf/naar Amsterdam-Schiphol. Vueling verbindt Amsterdam-Schiphol met Bilbao in Baskenland, A Coruña in Galicië, San Sebastian in Baskenland en Santander Cantabrië (de laatste drie met 1 overstap).

easyjet 1
Vanaf 2023 rechtstreeks vliegen van Amsterdam naar A Coruña in Galicië met EasyJet
Als je in Galicië woonachtig bent of daar graag op vakantie gaat dan kun je vanaf april 2023 met EasyJet rechtstreeks vanaf/naar Amsterdam-Schiphol vliegen met de nieuwe route vanaf/naar A Coruña.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud