skip to Main Content
Spaanse verkeersdienst gaat zich nu ook bemoeien met de elektrische steps
El Pais

Spaanse verkeersdienst gaat zich nu ook bemoeien met de elektrische steps

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spaanse verkeersdienst wil controle elektrische steps

El Pais

MADRID – Nadat steden zoals Barcelona, Madrid en Valencia het gebruik van de elektrische steps al aan banden hebben gelegd en proberen orde op zaken te stellen, heeft de Spaanse verkeersdienst besloten zich ook met deze discussie te gaan bemoeien en regels op te stellen.

Het gaat in dit geval om de “patinetes eléctricos” die overal ongecontroleerd in de grote steden op de stoepen, straten en pleinen te vinden zijn. Diverse steden zoals Barcelona, Madrid en Valencia hebben al regels opgesteld en proberen het gebruik van de elektrische steps te controleren maar de Spaanse verkeersdienst DGT wil dit nu landelijk gaan regelen.

De DGT wil daarbij regels opstellen voor zowel de private alsook de verhuur elektrische steps in Spanje. Een van de redenen daarvoor is om ervoor te zorgen dat de elektrische steps een wettelijke status krijgen en niet in een administratieve limbo zitten waarbij het niet bekend is of de elektrische steps gezien moeten worden als fietsen, motorfietsen of andere tweewielers zonder motor.

Elektrische steps zullen waarschijnlijk de naam “vehículos de movilidad personal (VMP)” gaan krijgen. Met een wettelijke status kunnen gemeenten betere regels opstellen rondom het gebruik van de elektrische steps.

Met name het afgelopen jaar is de populariteit van de elektrische steps enorm gegroeid nu er een groter aanbod is, de prijzen zijn gedaald en er in veel grotere steden versies zijn voor de verhuur. Met name die laatste groep zorgt voor veel problemen en klachten aangezien de steps overal verspreid opgesteld staan in steden.

Diverse steden zoals Barcelona, Madrid en Valencia hebben inmiddels eigen regels opgesteld. Zo is het in deze steden verboden om met een elektrische step op de stoep te rijden en raadt men de fietspaden of het wegdek aan. Meer informatie over de regels is HIER te lezen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
    1. Indien men zich verplaatst met een gemotoriseerd vervoermiddel dan rij je op de rijbaan of eventueel op het fietspad, dat is de keuze die men nu eenmaal maakt. Of moeten oude mensen, kleine kinderen dan maar aangereden worden op de stoep, bvb als ze uit de voordeur stappen?

  1. Gewoon behandelen als een bromfietsje, verzekerd en op de weg rijden. In Nederland verplicht dus op het fietspad.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken