Spaanse verkeersdienst gaat zich nu ook bemoeien met de elektrische steps

Spaanse verkeersdienst gaat zich nu ook bemoeien met de elektrische steps

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Nadat steden zoals Barcelona, Madrid en Valencia het gebruik van de elektrische steps al aan banden hebben gelegd en proberen orde op zaken te stellen, heeft de Spaanse verkeersdienst besloten zich ook met deze discussie te gaan bemoeien en regels op te stellen.

Het gaat in dit geval om de “patinetes eléctricos” die overal ongecontroleerd in de grote steden op de stoepen, straten en pleinen te vinden zijn. Diverse steden zoals Barcelona, Madrid en Valencia hebben al regels opgesteld en proberen het gebruik van de elektrische steps te controleren maar de Spaanse verkeersdienst DGT wil dit nu landelijk gaan regelen.

De DGT wil daarbij regels opstellen voor zowel de private alsook de verhuur elektrische steps in Spanje. Een van de redenen daarvoor is om ervoor te zorgen dat de elektrische steps een wettelijke status krijgen en niet in een administratieve limbo zitten waarbij het niet bekend is of de elektrische steps gezien moeten worden als fietsen, motorfietsen of andere tweewielers zonder motor.

Elektrische steps zullen waarschijnlijk de naam “vehículos de movilidad personal (VMP)” gaan krijgen. Met een wettelijke status kunnen gemeenten betere regels opstellen rondom het gebruik van de elektrische steps.

Met name het afgelopen jaar is de populariteit van de elektrische steps enorm gegroeid nu er een groter aanbod is, de prijzen zijn gedaald en er in veel grotere steden versies zijn voor de verhuur. Met name die laatste groep zorgt voor veel problemen en klachten aangezien de steps overal verspreid opgesteld staan in steden.

Diverse steden zoals Barcelona, Madrid en Valencia hebben inmiddels eigen regels opgesteld. Zo is het in deze steden verboden om met een elektrische step op de stoep te rijden en raadt men de fietspaden of het wegdek aan. Meer informatie over de regels is HIER te lezen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.