Nieuwe binnenlandse vluchten van Ryanair in Spanje

Nieuwe binnenlandse vluchten van Ryanair in Spanje
Beeld: Ryanair.com

Nieuwe binnenlandse vluchten van Ryanair in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ondanks alle problemen en reisrestricties heeft Ryanair toch nieuwe routes aangekondigd vanaf 1 december. Het gaat dan niet om nieuwe Europese bestemmingen maar om binnenlandse vluchten waarbij de Ierse budget luchtvaartmaatschappij Spaanse vliegvelden met elkaar gaat verbinden. Er zijn vier nieuwe binnenlandse vluchten aangekondigd die allemaal met een aanbieding vanaf 19,99 euro te reserveren zijn tot 21 oktober middernacht.

Vanaf 1 december gaat Ryanair vier nieuwe routes binnen Spanje aanbieden. Er zal twee keer per week gevlogen worden van Alicante-Elche naar Vitoria (Baskenland) en er komen twee vluchten per week tussen Palma de Mallorca en Jerez de la Frontera.

Vanaf Barcelona-El Prat zal het mogelijk zijn om vier keer per week naar Lanzarote te vliegen en de Nederlanders en Belgen die in Málaga wonen kunnen drie keer per week het vliegtuig naar Valencia nemen of andersom natuurlijk. Met die laatste worden dus de Costa del Sol met (bijna) de Costa Blanca verbonden.

Recent kondigde Ryanair nog aan deze winter 60% minder te gaan vliegen en met slechts een capaciteit van 40% de routes binnen Europa te verbinden. Ryanair rekent op een gemiddelde bezettingsgraad van 70% en is van plan om 65% van het huidige routenetwerk in stand te houden. De vliegfrequentie zal echter fors omlaag gaan, diverse bases gaan dicht zoals in het Ierse Cork en Shannon of het Franse Toulouse. Verder zullen ook vliegtuigen in o.a. België, Duitsland, Spanje, Portugal en Oostenrijk aan de grond blijven staan.

Ga naar de inhoud