Van Hotel-Office naar GastroSiesta in Tarragona

Hotel Adia, Cunit
Beeld: Hotel Adia, Cunit

Van Hotel-Office naar GastroSiesta in Tarragona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Hoteleigenaren proberen te overleven en bij gebrek aan nationale én met name internationale toeristen zoekt men naar oplossingen om de kamers, restaurants en andere voorzieningen te kunnen gebruiken. Zo schreven we recent al over de hotels die het toestaan om de kamers te gebruiken als kantoor met ‘Hotel-Office’, maar in Cunit aan de Costa Dorada heeft men iets nieuws bedacht.

En dat nieuwe idee heeft de naam ‘GastroSiesta’ gekregen, ofwel een samenvoeging van ‘gastronomía’ en ‘siesta’. Het concept is eigenlijk heel simpel, eerst iets eten in het restaurant en daarna een siesta slapen in een van de kamers. 

Het idee achter een maaltijd en siesta komt van Hotel Adia in de kustplaats Cunit wat aan de Costa Dorada ligt, in de provincie Tarragona en dus in de autonome regio Catalonië. Sinds 16 oktober moeten in die regio alle bars en restaurants gesloten zijn behalve die in hotels waar men alleen maaltijden mag verzorgen aan gasten van het hotel.

En dus moest de eigenaar improviseren en ontstond het idee van ‘GastroSiesta’ waarbij de klanten dus ook hotelgasten worden omdat ze een kamer krijgen om een siesta te slapen en dus mogen ze ook eten in het restaurant. De hoteleigenaar zegt dat het geen permanente maatregel zal zijn maar wel een die de komende weken tijdens de regionale sluiting van de horeca zal gelden om te kunnen overleven.

De gasten mogen twee uur gebruik maken van een kamer voor een siesta terwijl ze ook in het restaurant mogen lunchen met ‘GastroSiesta Día‘ of dineren (al is er ‘s avonds niet echt meer sprake van een siesta maar misschien wel van een romantisch uitje) met ‘GastroSiesta Gourmet’. Dat alles heeft een prijs van 25 euro per persoon met een minimum van twee deelnemers.

Naast de ‘GastroSiesta’ biedt Hotel Adia ook de mogelijkheid om de kamers voor slechts enkele uren of een hele dag (niet nacht) te huren om te werken met het ‘Hotel-Office’ aanbod. Daarbij mag je dus gebruik maken van de kamer, het internet, de hotelvoorzieningen en is de lunch inclusief.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.