Meer dan 350 nieuwe ‘soletes’ voor bars en restaurants in dorpen en steden

Meer dan 350 nieuwe ‘soletes’ voor bars en restaurants in dorpen en steden
Beeld: Guía Repsol & redactie

Meer dan 350 nieuwe ‘soletes’ voor bars en restaurants in dorpen en steden

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De ‘soletes’ van de Guía Repsol zijn een nieuwe onderscheiding die in 2022 werd geïntroduceerd. Ze worden toegekend aan restaurants die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden en een gezellige sfeer hebben. De onderscheiding is bedoeld om een breder publiek te bereiken dan de ‘soles’, die zich richten op restaurants met een meer verfijnde keuken.

Chiringuitos en terrassen; cafés, ijssalons en patisserieën; bars, kroegen en eetgelegenheden; wijnwinkels, kelders en ciderhuizen; hamburgerzaken, broodjeszaken of goede pizzeria’s; restaurants met een informele kaart en een dagmenu waar je lekker van kunt eten. De Guía Repsol kijkt bij de ‘soletes’ naar een goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze eetgelegenheden zijn geschikt voor een gezellige avond uit en bieden een informele sfeer.

De ‘soletes’ worden toegekend aan restaurants die aan de volgende criteria voldoen: goede kwaliteit van de gerechten; aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding; gezellig interieur en sfeer. De ‘soletes’ worden toegekend door een panel van experts, bestaande uit journalisten, chefs en andere professionals uit de horeca. De onderscheiding wordt toegekend in drie categorieën:

  • 1 Solete: Een aanrader voor een gezellig avondje uit.
  • 2 Soletes: Een uitstekende keuze voor een betaalbare maaltijd.
  • 3 Soletes: Een must-visit voor liefhebbers van goed eten en drinken.

Onderscheidingen 2023

De Guía Repsol heeft meer dan 350 nieuwe Soletes voor het centrum van steden bekendgemaakt. Deze Soletes zijn toegekend aan bars en restaurants die zich in het centrum van steden bevinden. Door de nieuwe toevoegingen dit jaar is het totaal aantal horecagelegenheden met een ‘solete’ gegroeid naar bijna 3.600 in heel Spanje.

Om precies te weten welke horecagelegenheden dit jaar een ‘solete’ hebben gekregen, kun je naar de website gaan van Guía Repsol door HIER te klikken en de lijst te bekijken of op de kaart van Spanje te zoeken.

Soles Vs. Soletes

De ‘soletes’ zijn een aanvulling op de ‘soles’, die al sinds 1979 worden toegekend. De ‘soles’ zijn een van de meest prestigieuze onderscheidingen voor restaurants in Spanje. Ze worden toegekend in drie categorieën:

  • 3 Soles: De beste restaurants van het land.
  • 2 Soles: Restaurants met een uitstekende keuken.
  • 1 Sol: Restaurants met een goede keuken.

Het belangrijkste verschil tussen de ‘soletes’ en de ‘soles’ is dat de ‘soletes’ zich richten op restaurants met een goede prijs-kwaliteitverhouding en een gezellige sfeer. De ‘soles’ daarentegen richten zich op restaurants met een meer verfijnde keuken. De ‘soletes’ zijn een manier om een breder publiek te bereiken dan de ‘soles’. Ze zijn bedoeld om mensen te inspireren om nieuwe restaurants te ontdekken, ook als ze een beperkt budget hebben.

Ga naar de inhoud