Keukenmachine oorlog tussen Lidl, Aldi en Thermomix in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Keukenmachine oorlog tussen Lidl, Aldi en Thermomix in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het zal niet lang meer duren of de Black Friday kortingsdag komt eraan (vrijdag 27 november) en alle winkels doen daar blijkbaar aan mee dit jaar. Een van de succesvolste producten van de Lidl is de keukenmachine van het eigen merk die vele malen goedkoper is dan de concurrent van Thermomix (waarmee ze in een rechtszaak zijn verwikkeld). Maar ook de Aldi is begonnen met de verkoop van hun eigen keukenmachine tegen een aantrekkelijke prijs.

Het is niet de eerste keer dat beide Duitse supermarkten een keukenmachine aanbieden maar in praktisch alle gevallen zorgt deze ‘robot de cocina multifunción’ voor een ware koopgekte bij de Lidl en Aldi, hoofdzakelijk bij de Lidl en in mindere mate bij de Aldi.

Lidl 

Lidl gaat vanaf 28 november in de ruim 600 winkels in Spanje opnieuw de ‘Monsieur Cuisine Edition Plus’ in de verkoop doen, een dag ná Black Friday op vrijdag 27 november dus. De verkoopprijs is dit jaar 359 euro, duurder dan de Aldi keukenmachine maar vele malen goedkoper dan de Thermomix keukenmachine.

Met de Lidl keukenmachine kan je koken, braden, stoomkoken, kneden, mixen, roeren, hakken, pureren, emulgeren en ijs crushen. Het apparaat heeft daarnaast automatische programma’s voor het kneden, stomen en braden. Standaard is deze keukenrobot uitgerust met een mengkom, stoomkookopzet en -inzet, mixer, messeninzet, deegmixer, spatel en deksel met vulopening.

Aldi

De Aldi doet mee met de keukenmachine-oorlog door een eigen versie van deze ‘robot de cocina’ aan te bieden. Deze is sinds 31 oktber te koop in de meer dan 300 supermarkten in Spanje tegen een verkoopprijs van 229 euro. De Aldi machine heeft o.a. een wifi verbinding waardoor men 200 recepten online kan gebruiken.

In de kerstperiode van 2019 werden er 3.500 van deze keukenmachines verkocht wat een stijging was van maar liefst 189%. Het is dan ook net zoals de keukenmachine van de Lidl een gewild kerstgeschenk.

Thermomix

De keukenmachines bij de Lidl en Aldi hebben verkoopprijzen van 359 en 229 euro terwijl een Thermomix tussen de 1.000 en 1.500 euro kost, vele malen meer dus. Daarbij moet wel gezegd worden dat de officiële Thermomix meer mogelijkheden en functies heeft dan de Monsieur Cuisine van de Lidl en de Robot de cocina van de Aldi.

Gekte

De keukenmachines worden bij de supermarkten rond de kersttijd op de markt gebracht, een tijd dat er veel keukenapparatuur gekocht wordt. Voor velen is een keukenmachine een ideaal kerstgeschenk en als deze goedkoper kan zijn dan de oorspronkelijke Thermomix dan is dat een ‘ganga’.

Het zorgt er echter ook voor dat er een gekte ontstaat wat betreft de verkoop in de winkels. Bij de Lidl is de keukenmachine online reeds uitverkocht na slechts twee dagen) terwijl ook diverse Aldi supermarkten geen keukenmachines meer hebben. Wil jij in Spanje dus ook een ‘robot de cocina’ kopen, wees er dan snel bij.

Ga naar de inhoud