Search
menu
Search

Eind 2024 rijdt de nachttrein tussen Barcelona en diverse landen

Eind 2024 rijdt de nachttrein tussen Barcelona en diverse landen
Beeld: ÖBB / Harald Eisenberger

Eind 2024 rijdt de nachttrein tussen Barcelona en diverse landen

Vanaf december 2024 zal er een nachttrein rijden tussen Barcelona en Zürich. Deze trein maakt deel uit van het Nightjet-netwerk, een samenwerking tussen spoorwegmaatschappijen uit verschillende Europese landen. Met deze nachttrein wordt Barcelona verbonden met bestemmingen in Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en andere landen.

Het Nightjet-netwerk is een initiatief van de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) samen met partners uit Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. Het doel is om met comfortabele nachttreinen verschillende Europese bestemmingen met elkaar te verbinden.

De volgende spoorwegmaatschappijen werken samen in het Nightjet-netwerk: ÖBB (Oostenrijk); DB (Duitsland); SNCB (België); SNCF (Frankrijk) en SBB (Zwitserland). Door samen te werken kunnen ze een uitgebreid netwerk van verbindingen aanbieden.

Huidige verbindingen

Op dit moment verbindt het Nightjet-netwerk onder andere de volgende bestemmingen: Wenen, München, Zürich, Hamburg, Berlijn, Parijs en Brussel.  Vanaf december 2024 komt hier dus een verbinding met Barcelona bij. Dit wordt de zuidelijkste Nightjet-bestemming. Er zijn ook plannen om in de toekomst nachttreinen naar andere Spaanse steden als Madrid en Valencia te laten rijden.

De treinen

De Nightjet-treinen zijn gebouwd door Siemens en bieden verschillende comfortniveaus, van goedkope zitplaatsen tot eigen cabines. Er zijn 2-persoonscoupés, 4-persoonscoupés en 6-persoonscoupés. De 2-persoonscoupés bieden het meeste privacy en comfort. Alle coupés hebben een eigen toilet en wastafel.

De treinen kunnen een snelheid bereiken van 230 km/u en hebben een capaciteit van 254 passagiers. Dit is vergelijkbaar met een groot vliegtuig. Aan boord is er een restaurant/bar waar passagiers ’s avonds een maaltijd kunnen nuttigen en ’s ochtends kunnen ontbijten. Ook is er gratis wifi beschikbaar.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?