Search
menu
Search

Bejaard echtpaar in Asturië aangehouden met 450 kilo hasj in camper

Bejaard echtpaar in Galicië aangehouden met 400 kilo hasj in camper
Beeld: Policía Nacional

Bejaard echtpaar in Asturië aangehouden met 450 kilo hasj in camper

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OVIEDO – De Spaanse politie heeft halverwege vorige week in de gemeente Colunga in de provincie Oviedo in de autonome regio Asturië een ouder echtpaar aangehouden dat in hun camper 450 kilo hasj vervoerde. Het gaat om twee bejaarde inwoners van Vilanova en Vilagarcía de Arousa in de provincie Pontevedra (Galicië) die bekend zijn bij de politie.

Het bejaarde echtpaar was als toeristen verkleed om geen argwaan bij de politie op te wekken terwijl ze in een camper in het noorden van Spanje rondreden. Maar bij een controle bleek dat het oudere stel maar liefst 450 kilo hasj vervoerde in de kampeerauto. Het echtpaar werd meteen aangehouden.

Volgens de Policía Nacional horen de twee bejaarden bij een criminele bende in de regio Galicië die zich bezig houdt met de distributie van drugs in het noorden en noordwesten van Spanje.

Na de vondst van de drugs in de achterkant van de camper die door het bejaarde echtpaar bestuurd werd, konden de agenten ook in de woning van het echtpaar 14.000 euro contant geld, vuurwapens en munitie in beslag nemen.

Ga naar de inhoud