Bejaard echtpaar in Asturië aangehouden met 450 kilo hasj in camper

Bejaard echtpaar in Galicië aangehouden met 400 kilo hasj in camper
Beeld: Policía Nacional

Bejaard echtpaar in Asturië aangehouden met 450 kilo hasj in camper

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OVIEDO – De Spaanse politie heeft halverwege vorige week in de gemeente Colunga in de provincie Oviedo in de autonome regio Asturië een ouder echtpaar aangehouden dat in hun camper 450 kilo hasj vervoerde. Het gaat om twee bejaarde inwoners van Vilanova en Vilagarcía de Arousa in de provincie Pontevedra (Galicië) die bekend zijn bij de politie.

Het bejaarde echtpaar was als toeristen verkleed om geen argwaan bij de politie op te wekken terwijl ze in een camper in het noorden van Spanje rondreden. Maar bij een controle bleek dat het oudere stel maar liefst 450 kilo hasj vervoerde in de kampeerauto. Het echtpaar werd meteen aangehouden.

Volgens de Policía Nacional horen de twee bejaarden bij een criminele bende in de regio Galicië die zich bezig houdt met de distributie van drugs in het noorden en noordwesten van Spanje.

Na de vondst van de drugs in de achterkant van de camper die door het bejaarde echtpaar bestuurd werd, konden de agenten ook in de woning van het echtpaar 14.000 euro contant geld, vuurwapens en munitie in beslag nemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.