Vakbonden stellen Iberia-staking uit tot na de feestdagen in Spanje

Vakbonden stellen Iberia-staking uit tot na de feestdagen in Spanje
Beeld: via canva.com

Vakbonden stellen Iberia-staking uit tot na de feestdagen in Spanje

De vakbonden UGT en CCOO hebben besloten om de aangekondigde staking van het grondpersoneel van Iberia tijdens de kerstperiode uit te stellen. Dit na het openen van een nieuw onderhandelingskader waarin de regering als bemiddelaar zal optreden. Als er geen overeenkomst bereikt wordt kan alsnog gestaakt worden, maar pas na de feestdagen.

De vakbonden hebben gesprekken gehad met het ministerie van Transport om te proberen een ​​oplossing te vinden voor dit conflict dat ontstond nadat Iberia de aanbesteding voor grondafhandeling op acht luchthavens had verloren. Het ministerie heeft aangeboden te bemiddelen in het conflict, gezien de intentie van de sociale partners om een ​​staking uit te roepen na vruchteloze gesprekken met Iberia. De staking was gepland voor 29 december 2023 tot en met 1 januari 2024 en 4 tot en met januari 2024.

De vakbonden zagen de staking als noodzakelijk vanwege problemen rond de overdracht van personeel aan de nieuwe grondafhandelingsbedrijven. Ze waren bezorgd over behoud van banen en arbeidsvoorwaarden. Iberia stelde dat het personeel volgens de regels zou worden overgedragen, inclusief behoud van rechten en voordelen. Ze wezen erop dat zelf grondafhandeling verrichten duurder is.

staking iberia
Spaanse vakbonden roepen op tot staking van grondpersoneel Iberia in december en januari
De Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia verkeert in zwaar weer door de stakingsdreiging van de vakbonden die een staking van het grondpersoneel gepland hebben op de drie laatste dagen van december en de eerste week van januari.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud