Spaanse gezondheidsdienst waarschuwt voor Nederlands ijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Spaanse gezondheidsdienst waarschuwt voor Nederlands ijs
Beeld: Pixabay / Bonvida

MADRID – De Spaanse gezondheidsdienst heeft alle mensen die allergisch zijn voor melkeiwitten of een lactose-intolerantie hebben gewaarschuwd voor ijs dat geproduceerd wordt in Nederland. Volgens de Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN) zitten er in het glutenvrij ijs dat geschikt is voor vegetariërs en veganisten sporen van melk.

Het gaat om het ijs Bon Ice Dark  van het merk Bonvita welke in supermarkten in Andalusië, Asturië, Balearen, Canarische Eilanden, Murcia, Castilla y León, Baskenland, Galicië, Madrid en Comunidad Valenciana verkocht wordt.

De Bon Ice Dark is een romig vanilleijs met een chocolade buitenkant, individueel verpakt in hoeveelheden van 100 gram. Op de verpakking staat “Suitable for Vegetarians and Vegans”, “Gluten free”, “Lactose free”, “Organic” maar dat klopt volgens de Spaanse gezondheidsdienst niet, aldus de krant La Vanguardia.

Er zijn sporen van melkeiwitten (proteínas de leche) gevonden in dit Nederlands ijs. Consumenten die allergisch zijn voor melkproducten of een lactose-intolerantie hebben kunnen last krijgen na het eten van dit ijs. Daarnaast wordt het ijs verkocht als geschikt voor veganisten die geen dierlijke producten eten of drinken.

Volgens de website van Bonvita worden de zes verschillende soorten ijs niet gemaakt van melk maar rijstmelk (leche de arroz). Daardoor wordt het ijs zacht en romig waarbij volgens het bedrijf sommige consumenten zeggen dat Bonvita ijs lekkerder is dan ijs gemaakt met melk.

  • Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
  • Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
  • Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden.
  • Dit artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.