skip to Main Content
Spaanse gezondheidsdienst waarschuwt voor Nederlands ijs
Pixabay / Bonvida

Spaanse gezondheidsdienst waarschuwt voor Nederlands ijs

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse gezondheidsdienst heeft alle mensen die allergisch zijn voor melkeiwitten of een lactose-intolerantie hebben gewaarschuwd voor ijs dat geproduceerd wordt in Nederland. Volgens de Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN) zitten er in het glutenvrij ijs dat geschikt is voor vegetariërs en veganisten sporen van melk.

Het gaat om het ijs Bon Ice Dark  van het merk Bonvita welke in supermarkten in Andalusië, Asturië, Balearen, Canarische Eilanden, Murcia, Castilla y León, Baskenland, Galicië, Madrid en Comunidad Valenciana verkocht wordt.

De Bon Ice Dark is een romig vanilleijs met een chocolade buitenkant, individueel verpakt in hoeveelheden van 100 gram. Op de verpakking staat “Suitable for Vegetarians and Vegans”, “Gluten free”, “Lactose free”, “Organic” maar dat klopt volgens de Spaanse gezondheidsdienst niet, aldus de krant La Vanguardia.

Er zijn sporen van melkeiwitten (proteínas de leche) gevonden in dit Nederlands ijs. Consumenten die allergisch zijn voor melkproducten of een lactose-intolerantie hebben kunnen last krijgen na het eten van dit ijs. Daarnaast wordt het ijs verkocht als geschikt voor veganisten die geen dierlijke producten eten of drinken.

Volgens de website van Bonvita worden de zes verschillende soorten ijs niet gemaakt van melk maar rijstmelk (leche de arroz). Daardoor wordt het ijs zacht en romig waarbij volgens het bedrijf sommige consumenten zeggen dat Bonvita ijs lekkerder is dan ijs gemaakt met melk.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Er zit een stelletje in een restaurant, de ober komt om de bestelling op te nemen. De man zegt; Wij zijn veganist, vegetariër, allergisch voor noten, lactose, aardbeien, tomaten, gember, vis en komkommer, kunt u ons een advies geven?
    De ober zegt; Jawel, bel een taxi.

  2. sin gluten , sin lactosa enz… tegen wat kunnen de mensen nog hedendaags.
    Valt er een boterham op de grond dan eet ik hem op. Ben van 1933 en dat bestond alle maal niet, heb geen injecties nodig enz…wij dronken pompwater uit de put naast wat verder gelegen aalput waste onze handen niet voor het maaltijd ,ijskasten bestond niet gewoon in de kelder in een kastje met gaas. Kan een elle lange brief schrijven wat we niet hadden, trouwen… huwelijk lijst kende we niet, en we werkten van ons 14 jaar. mijn vrouw in ploegen de morgen om 5u (14j) of de avond. We zijn er nog niet dood van gegaan. vele van na de tweede wereld oorlog wel !

    1. Zo is het, het wordt werkelijk een modeverschijnsel om allergisch te zijn voor alles. Ik ging met mijn grootvader landbouwer als jonge knaap mee naar het veld, aten onze boterham na in de grond gewerkt te hebben zonder onze handen te wassen en bleven gezond. Men moet toch met iets opvallen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken