Spaanse gezondheidsdienst waarschuwt voor Nederlands ijs

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse gezondheidsdienst waarschuwt voor Nederlands ijs

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse gezondheidsdienst heeft alle mensen die allergisch zijn voor melkeiwitten of een lactose-intolerantie hebben gewaarschuwd voor ijs dat geproduceerd wordt in Nederland. Volgens de Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN) zitten er in het glutenvrij ijs dat geschikt is voor vegetariërs en veganisten sporen van melk.

Het gaat om het ijs Bon Ice Dark  van het merk Bonvita welke in supermarkten in Andalusië, Asturië, Balearen, Canarische Eilanden, Murcia, Castilla y León, Baskenland, Galicië, Madrid en Comunidad Valenciana verkocht wordt.

De Bon Ice Dark is een romig vanilleijs met een chocolade buitenkant, individueel verpakt in hoeveelheden van 100 gram. Op de verpakking staat “Suitable for Vegetarians and Vegans”, “Gluten free”, “Lactose free”, “Organic” maar dat klopt volgens de Spaanse gezondheidsdienst niet, aldus de krant La Vanguardia.

Er zijn sporen van melkeiwitten (proteínas de leche) gevonden in dit Nederlands ijs. Consumenten die allergisch zijn voor melkproducten of een lactose-intolerantie hebben kunnen last krijgen na het eten van dit ijs. Daarnaast wordt het ijs verkocht als geschikt voor veganisten die geen dierlijke producten eten of drinken.

Volgens de website van Bonvita worden de zes verschillende soorten ijs niet gemaakt van melk maar rijstmelk (leche de arroz). Daardoor wordt het ijs zacht en romig waarbij volgens het bedrijf sommige consumenten zeggen dat Bonvita ijs lekkerder is dan ijs gemaakt met melk.

Ga naar de inhoud