Niveau van het Engels in Spanje, Nederland, België en andere landen in kaart gebracht

Niveau van het Engels in Spanje, Nederland, België en andere landen op kaart gebracht
Beeld: 123rf

Niveau van het Engels in Spanje, Nederland, België en andere landen in kaart gebracht

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Over het algemeen staan de Spanjaarden er niet om bekend dat ze uitstekend buitenlandse talen beheersen. Vooral het Engels is niet de best gesproken, geschreven en begrepen taal in Spanje. Dat bleek al eens uit het EF EPI 2020 onderzoek wat nu in kaart is gebracht door EOM.

Spanje staat volgens de criteria via een puntensysteem ergens onderaan de lijst op de 26e plaats (van de 34 landen) binnen Europa terwijl het land wereldwijd op de 34e plaats staat (van de 100 landen). 

Het niveau van het Engels wordt door het onderzoek EF Education First omschreven als ‘nivel medio’ ofwel moderate en het land heeft 537 punten. Sinds 2013 is het niveau Engels echter aan het dalen in Spanje, op 2014 na toen het licht steeg net zoals dit jaar van plaats 35 naar 34.

Wereldwijd wordt er door circa 1 miljard mensen Engels gesproken, hetzij als eerst of als tweede taal wat dus ongeveer 20% van de wereldbevolking is volgens deze website.

Buurlanden

Terwijl Spanje dus wereldwijd op plaats 34 staat met 537 punten scoren de omliggende landen ook niet goed wat betreft het niveau Engels. Portugal komt er het beste vanaf met plaats 7 en 618 punten terwijl Frankrijk het iets beter doet dan Spanje met plaats 28 en 559 punten terwijl er ook in Italië dit jaar iets beter Engels wordt gesproken dan in Spanje met plaats 30 en 547 punten.

Boven de 600

Het merendeel van de onderzochte landen zit onder de 600 punten maar er zijn er een paar die daarboven zitten zoals op de eerste plaats Nederland (652) gevolgd door Denemarken (632), Finland (631), Zweden (625), Noorwegen (624), Oostenrijk (623), Portugal (618), Duitsland (616), België (612) en Luxemburg (610).

Op de kaart hieronder staan alle landen uit het EF-onderzoek met daarop de punten die ze hebben weten te halen.

Beeld: elordenmundial.com
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.