Natuurspektakel van meer dan 200.000 kraanvogels is te zien in Aragón

Natuurspektakel van meer dan 200.000 kraanvogels is te zien in Aragón
Beeld: Canva

Natuurspektakel van meer dan 200.000 kraanvogels is te zien in Aragón

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Deze dagen vliegen meer dan 200.000 kraanvogels door de lucht van Aragón waar ze rusten tijdens de meer dan 4.000 kilometer lange route naar Noord-Europa. Dat gebeurt vooral in de provincie Huesca waar men geniet van een bevoorrechte positie waar deze duizenden ‘grullas’ bekeken en bestudeerd kunnen worden. Voor vogelliefhebbers dus een must om te zien en ervaren.

De provincie Huesca heeft een speciale plek gereserveerd voor het observeren van deze vogels: de ‘alberca de Alboré’, een moerasgebied tussen de gemeenten Montmesa en Alcalá de Gurrea. Het is vooral in dat deel van Aragòn waar tussen ongeveer 20 februari en 15 maart elk jaar meer dan 200.000 kraanvogels neerstrijken op hun lange tocht naar Noord-Europa.

De vogel experts spreken over een uniek natuurspektakel binnen Europa. De ‘grullas’ beginnen hun reis in het zuiden van het land, vooral in de natuurparken Monfragüe in Extremadura en Cabañeros in Toledo voordat ze neerstrijken in Aragón, in de provincie Huesca. Vanuit dit Spaanse gebied vliegen de kraanvogels verder naar Noord-Europese en Scandinavische landen, waar ze zich voorbereiden op de heetste seizoenen.

De beste momenten om bij de ‘alberca de Alboré’ te genieten van de schoonheid van de vluchten en het onmiskenbare geluid van de ‘grullas’, zijn bij zonsopgang en zonsondergang. Het wordt aanbevolen om gekleed te gaan in goede kleding en vergezeld van technische middelen om gemakkelijker getuige te kunnen zijn van de bewegingen van deze vogels.

ooievaars spanje
Het enige Europese officiële ooievaarsdorp van Spanje is te vinden in Extremadura
Op 3 februari is het San Blas in Spanje met twee bekende gezegden over ooievaars, maar wist je dat er meer dan 42.000 paren ooievaars leven in Spanje en dat …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud