Algo de España – deel 87: opgelicht in Spanje

Algo de España – deel 87: opgelicht in Spanje
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de España – deel 87: opgelicht in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag, maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Hoe mooi is het leven. Op dit moment heerlijk voorjaar. Voor mij de beste tijd van het jaar. Alle fruitbomen staan in bloei in Extremadura. Overal mooie gele, paarse en witte bloemetjes. Prachtig! Genieten van het leven noemen ze dit. En soms krijg je even een klap, zodat je beseft, ja joh het kan zo maar ineens allemaal anders zijn. 

Spaans leven is ANDERS

Het Spaanse Leven, zo is het. Gewoon een kwestie van aanpassen. En het is niet te vergelijken met het Nederlandse leven. De Nederlandse gewoonten, de Nederlandse manier van denken. Of de Nederlandse regels. HELEMAAL NIETS. Sommige mensen denken, uh? Het is toch één Europa. Ja, dat is zo, maar het is niet te vergelijken. De mentaliteit is 100% anders. De werkwijze, de regels. ALLES is anders. Soms word je er gek van en soms geniet je harder dan nooit tevoren.

We zijn opgelicht

8 jaar wonen we hier nu en we hebben er nog geen minuut spijt van gehad. En we zijn absoluut tegen dingen aangelopen hoor. We zijn opgelicht en dat terwijl we de taal spreken en ik nog een Spaanse man (Tomás) heb ook. Maar het was geen ernstig geval, gewoon een leerlesje. En zo liepen we tegen nog veel meer ongemakken aan toen we hier gingen wonen. Het mooie is dat ik contact heb met 40.000 mensen die mijn Spaanse lessen doen. Sommigen doen alles wat gratis is, maar ook veel mensen leren met mijn cursus supersnel en makkelijk Spaans in 30 uur. Gelukkig maar, want anders zou ik geen verdienmodel hebben en kan ik niet deze blogs schrijven, gratis Spaanse lessen en LIVE Masterclasses geven.

Mijn hart breekt

En ik krijg veel mooie berichten van mensen. Hele levensverhalen, maar ook mensen die hun droom najagen. En soms zijn de berichten echt niet leuk. Dan breekt m´n hart als iemand zegt, we zijn al onze spaarcenten kwijt, omdat we dachten een mooi huisje te huren in Spanje, maar we zijn opgelicht. Of ik heb mijn eigen restaurant in Andalucía gestart, maar nu lopen we tegen zoveel problemen aan… En daarom zei ik tegen Tomás, wij gaan mensen helpen. 

Wonen in Spanje

En inmiddels hebben we een besloten groep van meer dan 136 mensen, verdeeld over heel Spanje die de cursus Wonen in Spanje hebben. Wij hebben 25 mooie lessen gemaakt in het Nederlands en Spaans met elke stap die je tegenkomt. Hoe je alle afspraken vast moet leggen, zodat je niet opgelicht wordt. Honderden tips om je heel veel Geld, Tijd, Problemen te besparen. Honderden uren hebben we erin gestopt, want ik vind dat NIEMAND zijn droom in het water mag vallen. Leef je droom zeg ik altijd en niet andersom. We hopen hiermee veel ellende te kunnen voorkomen en met de groep kunnen we elkaar mooi helpen.

Donderdag Gratis LIVE Masterclass 

Op donderdag 23 maart 2023 om 19:00 uur geef ik een Gratis LIVE Masterclass over Wonen in Spanje. Ik ga alle vragen proberen te beantwoorden en ik vertel waar je op moet letten. Het is online in mijn klaslokaal. Geen camera of microfoon nodig. Dit is de link om je te registreren https://app.enormail.eu/subscribe/863ff073ecd89dcb6a452ad85c1b48e7 en daarna krijg je ook de opname toegestuurd.

Alles is anders in Spanje

Er zijn veel dingen die je moet weten voordat je vertrekt, maar ook als je Spanje woont en je loopt tegen dingen aan. Mail me je vragen via info@supergoedspaansleren.nl dan ga ik ze beantwoorden in de LIVE Masterclass als ik het antwoord weet.

Bijvoorbeeld, als je een huis koopt moet je niet denken dat een Spaanse makelaar jou wijst op de gebreken? Of een advocaat. Nee, dat is niet verplicht. Spanje is 100% anders. En dat is EXACT de reden waarom Tomás en ik de cursus Wonen in Spanje gemaakt hebben.

Hulp voor jou

In de cursus Wonen in Spanje krijg je stap voor stap ALLE tips over Spanje, het Spaanse leven en hoe je met de bureaucratie om kunt gaan. Hoe je zelf een NIE regelt. Hoe je een BETROUWBARE aannemer vindt en hoe je afspraken met hem maakt.

Zie www.supergoedspaansleren.nl/wonen met 25 lessen van ALLES wat je moet weten als je in Spanje woont of als je een toekomst ziet in Spanje. En natuurlijk gaat het vaak allemaal goed. MAAR er zijn uitzonderingen en de regels zijn anders. En daar helpen we je graag mee. Veel mensen die de cursus Wonen in Spanje hebben zeggen, dit is fijn, dit bespaart mij tijd en dus geld. En hulp achter de hand is altijd mooi. Leef je droom!

Hasta el jueves – Tot donderdag // Un beso Cintha 

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud