Directe financiële corona-subsidie tot 200 euro per hotelkamer in Andalusië

Directe financiële corona-subsidie tot 200 euro per hotelkamer in Andalusië
Beeld: Junta de Andalucía

Directe financiële corona-subsidie tot 200 euro per hotelkamer in Andalusië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De regionale overheid in Andalusië heeft een wetsvoorstel aangenomen waarin opgenomen is om directe subsidie aan de hotels, toeristen appartementen, campings, camperparkeerplaatsen en plattelandstoerisme accommodaties te geven. Het gaat om een financiële vergoeding per kamer tot max. 200 euro met een limiet van 200.000 euro per hotelcomplex.

De regionale overheid van Andalusië heeft 78 miljoen euro vrijgemaakt om de toeristensector te helpen met een directe financiële vergoeding tijdens de corona-crisis. Het gaat om een directe subsidie en dus niet om een indirecte financiële hulp zoals o.a. belastingkortingen etc.

Hoteleigenaren kunnen tot 200 euro per kamer (zoals geregistreerd op 13 maart 2020) ontvangen met een maximum van 200.000 euro per accommodatie (eigenaar). 

In het geval van toeristische appartementen gaat het om 80 euro per plaats (zoals geregistreerd op 13 maart 2020) met een maximum van 50.000 euro per accommodatie (eigenaar).

De rest van de toeristen complexen zoals camperparkeerplaatsen en Turismo Rural accommodaties kunnen een vast bedrag van 3.000 euro ontvangen.

Voor campings en ‘complejos turisticos rurales’ geldt dat er gekeken wordt naar het aantal werknemers dat op 13 maart 2020 geregistreerd stond. Tot 9 werknemers kan men 10.000 euro ontvangen en vanaf 10 en meer werknemers is dat 20.000 euro.

LEESTIP:
Rechstreekse regionale overheidssteun Andalusië voor horeca en midden- en kleinbedrijf

De subsidies zijn bedoeld om bedrijven liquiditeit te verschaffen en mogen worden gebruikt ter compensatie van de kosten die in de periode tussen 14 maart 2020 en 14 maart 2021 zijn gemaakt voor het verwerven van grondstoffen en voorraden, het betalen van huurprijzen, vaste lasten (water, elektriciteit, telefoon, gas) en personeelskosten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.