Ook supermarktketen Carrefour brengt prefab huis op de markt voor minder dan 20.000 euro

Ook supermarktketen Carrefour brengt prefab huis op de markt voor minder dan 20.000 euro
Beeld: Carrefour.es

Ook supermarktketen Carrefour brengt prefab huis op de markt voor minder dan 20.000 euro

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Omdat veel van onze lezers Nederlanders of Belgen zijn die naar Spanje verhuisden of er een tweede verblijf hebben, publiceren we vaker over de verschillende prefab huizen die er op de Spaanse markt zijn. Ideaal toch als tweede of zelfs als eerste verblijf? De laatste dagen hebben de Spaanse media het over het nieuwe prefab huis van de supermarktketen Carrefour.

De markt voor tiny en prefab huizen zit al een tijdje in de lift in Spanje. Na onder meer IKEA springt nu ook supermarktketen Carrefour op de kar. Via de website van Carrefour kan je kiezen uit een aantal modellen die schommelen tussen de 13.000 en 18.000 euro. Overigens noemt de Spaanse media dit een tiny huis maar wij zouden het meer omschrijven als een grote schuur.

Het meest complete model in de reeks is het houten huisje dat luistert naar de naam Anna. Anna is een creatie van het merk Palmako, en staat al voor 18.202,21 euro op jouw lapje land. Het huisje is in totaal 26,8 vierkante meter groot. Het oogt klassieker dan het model van Ikea. Er zijn twee kamers, een slaapkamer, een woon/eetkamer en een keuken. De muren zijn met 2,29 meter vrij hoog. In totaal heeft het huisje een dimensie van 4 op 7,7 meter. Het bestaat volledige uit Noordelijk dennenhout en je krijgt er 5 jaar garantie op.

Volgens Carrefour is Anna het ideale huisje om bezoekers in onder te brengen, als weekendverblijf of als extra onderkomen. Het voordeel van het ontwerp is dat het heel erg eenvoudig in elkaar te zetten is en weinig impact op het terrein heeft.

Voor wie wat minder plaats en budget heeft, is er ook het model Sandra. Sandra is al beschikbaar vanaf 13.090 euro en is in totaal 21,5 vierkante meter groot, met vooraan nog een terras van 3,7 vierkante meter. Er zijn twee slaapkamers, en een keuken met eetzaal. Wie interesse heeft vind HIER het hele aanbod op een rijtje.

Overigens worden de huisjes niet door de Carrefour zelf aangeboden maar door het bedrijf Planeta Huerto, een gespecialiseerde website in alles wat met gezond en biologische eten en de tuin te maken heeft. De huisjes zelf worden gemaakt door Palmako. Op hun website staan nog meer modellen maar die worden niet door de Carrefour of Planeta Huerta verkocht.

Ga naar de inhoud