Met de trein vanuit Spanje naar Frankrijk vanaf 9 euro

Met de trein vanuit Spanje naar Frankrijk vanaf 9 euro
Beeld: renfe / web

Met de trein vanuit Spanje naar Frankrijk vanaf 9 euro

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het internationale treinvervoer komt steeds dichter bij voor de Spaanse en internationale treinreizigers nu het Spaanse spoorbedrijf Renfe toestemming heeft gekregen om in Frankrijk hogesnelheidstrein routes te rijden. Op 13 juli zal de eerste Spaans-Franse AVE-trein vanuit Barcelona naar Lyon vertrekken terwijl op 28 juli de eerste hogesnelheidstrein vanuit Madrid naar Marseille rijdt. Barcelona-Lyon heeft als goedkoopste ticket een prijs van 19 euro terwijl Madrid-Marseille vanaf 29 euro te koop is. Maar vanaf 2024 zal het ook mogelijk zijn vanaf 9 euro te rijden naar Toulouse en Bayonne.

Recent kondigde de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe aan dat het de registratie van haar vestiging in Lyon in Frankrijk in het handelsregister van dat land heeft afgerond. Daardoor heeft het bedrijf nu de goedkeuring van de Franse autoriteiten gekregen om spoedig haar bedrijfsactiviteiten te starten. Renfe beschouwt de Franse markt als een topprioriteit in de strategie voor internationalisering. De mijlpaal zal de lancering zijn van de nieuwe AVE-treinen die steden zoals Barcelona, Girona, Figueres Vilafant met Lyon verbinden; en Madrid, Zaragoza, Camp de Tarragona, Barcelona, Girona, Figueres Vilafant met Marseille. Bovendien zullen deze routes vele Franse stations aandoen, waaronder Narbonne, Montpellier, Nîmes, Avignon en Aix-en-Provence.

Barcelona-Lyon

De allereerste door Renfe geëxploiteerde AVE-trein in Frankrijk zal op 13 juli van start gaan met de route Barcelona-Lyon. Deze AVE-service zal de stations van Barcelona Sants, Girona, Figueres Vilafant, Perpignan, Narbonne, Béziers, Montpellier-St-Roch, Nîmes, Valence TGV en Lyon Part Dieu met elkaar verbinden. De trein vertrekt ’s ochtends om 8.22 uur vanuit Barcelona en keert ’s middags om 14.30 uur terug vanuit Lyon. De totale duur van de reis zal vijf uur zijn.

Madrid-Marseille

Vanaf 28 juli zal de AVE-service starten op de route Madrid-Marseille. Deze dienst zal verschillende tussenstations aandoen, waaronder Guadalajara Yebes, Zaragoza Delicias, Camp de Tarragona, Barcelona Sants, Girona, Figueres Vilafant, Perpignan, Narbonne, Béziers, Montpellier-St-Roch, Nîmes, Avignon-TGV, Aix-en-Provence TGV en Marseille-St Charles.

  • barcelona lyon
  • madrid marseille

Reistijden

Renfe geeft aan dat enkele van de internationale verbindingen de volgende reistijden met de AVE zullen hebben: Barcelona naar Nîmes in 3 uur; Figueres naar Montpellier in 2 uur; Barcelona naar Avignon in 4 uur; Girona naar Marseille in 4 uur; Madrid naar Perpignan in 4 uur en 30 minuten; Zaragoza naar Nîmes in 5 uur en 25 minuten.

2024: Toulouse en Bayonne

Renfe heeft ook twee nieuwe routes onthuld voor 2024, die gebruik zullen maken van bestaande infrastructuren die de twee landen al verbinden en momenteel in gebruik zijn of verbeterd worden. De verbeteringen zullen naar verwachting de komende maanden voltooid zijn. Eén van deze routes is de oostelijke verbinding via de Catalaanse Pyreneeën die Barcelona, Girona en Figueres met Perpignan verbindt via de bestaande hogesnelheidslijn en vervolgens via de reguliere spoorlijn verder gaat naar de steden Carcassonne en Toulouse.

Aan de andere kant van de Pyreneeën, op de grens tussen het Baskenland en Frankrijk, overweegt Renfe een verbinding tussen San Sebastián, Hendaye en Bayonne. Dit project wordt momenteel onderzocht door de autoriteiten, vervoersbedrijven en infrastructuurbeheerders van beide landen. Het project betreft de oprichting van een forenzentreindienst die stopt in Irún, Hendaye, Deux-Jumeau (het strand van Hendaye), Saint-Jean-de-Luz, Biarritz en Getaria.

ave renfe frankrijk 1
Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe krijgt toestemming om in Frankrijk te rijden
De Spaanse spoorwegmaatschappij heeft na maanden bureaucratische tegenwerking eindelijk toestemming gekregen om met de AVE hogesnelheidstrein trajecten in F …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud