Kalverstraat verslaat de Gran Vía in Madrid als drukste winkelstraat van Europa

Kalverstraat verslaat de Gran Vía in Madrid als drukste winkelstraat van Europa
Beeld: via canva.com

Kalverstraat verslaat de Gran Vía in Madrid als drukste winkelstraat van Europa

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Volgens gegevens van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield heeft de Gran Vía in Madrid, een van de belangrijkste winkelgebieden van de Spaanse hoofdstad, zich geplaatst als de op één na drukst bezochte winkelstraat van Europa. Dit komt door een stijging van 26% in het bezoekersverkeer vergeleken met vorig jaar.

Bovenaan de lijst staat de bekende Kalverstraat in Amsterdam, met een toename van het aantal bezoekers met 30% vergeleken met vorig jaar. De derde plek is voor de Champs Elysées in Parijs, waar het bezoekersverkeer met 15% is toegenomen vergeleken met vorig jaar. De vierde plaats wordt ingenomen door de Vittorio Emanuele II in Milaan, met een stijging van het aantal bezoekers van 6%.

De huurprijzen op de Gran Vía hebben ook een stijging gezien en bedroegen in het eerste kwartaal van het jaar 240 euro per vierkante meter per maand. De bezettingsgraad ligt rond de 95%, wat neerkomt op een gemiddelde jaarlijkse huurprijs van 2.830 euro per vierkante meter.

Op dit moment huisvest het premium gebied van de Gran Vía merken als Nike, Victoria’s Secret en Scalpers. Volgens Cushman & Wakefield bieden zij hogere bezettingsniveaus dan voor de pandemie. Het bureau benadrukt verder dat ‘flagship stores’ een grote interesse tonen in deze locatie, met vooraanstaande merken zoals Uniqlo, Primark, Zara en H&M die eruit springen.

Volgens een ranking van de meest iconische hoofdstraten in Europa is het bezoekersaantal met een hoge koopkracht gestegen in de grootste winkelstraten van Spanje. Uitblinkers hierin zijn de Passeig de Gràcia in Barcelona (34%), de Gran Vía in Madrid (31%), de Portal del Àngel in Barcelona (30%), de Calle Tetuán in Sevilla (28%) en de Calle Marqués de Larios in Málaga (19%).

Ga naar de inhoud