Search
menu
Search

Politie Calpe treedt op tegen de “sombrilleros” die stranden bezetten

Oeps ... foto ontbreekt!

Politie Calpe treedt op tegen de “sombrilleros” die stranden bezetten

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Policía Local van de badplaats Calpe heeft afgelopen zondag een speciale actie gehouden tegen de zogenaamde “sombrilleros”. Dit zijn strandgangers die vanaf het eerste uur ‘s-morgens naar de stranden trekken om met strandstoelen, parasols en ligbedden een stukje strand direct aan zee te bezetten. De politie nam veel materiaal in beslag op de stranden Playa de la Fossa en Playa Arenal-Bol.

Het bezetten van de eerste lijn strand direct aan zee is een traditie op veel stranden in Spanje. Normaal gesproken gaat ‘s-morgensvroeg een persoon van de familie (meestal is dat opa) bepakt met strandstoelen, parasols en handdoeken op pad om “zijn stukje strand” te bezetten. Sommigen van hen binden hun spullen vast aan palen nabij het strand om niet zo ver te hoeven lopen. Pas veel later komt dan de rest van de familie om van hun afgezette stuk strand te genieten

Sinds 2016 is dit echter verboden in Calpe en mag men niets plaatsen op het strand tussen middernacht en 9.30 uur de volgende morgen. Dat is ingesteld om de schoonmaak van de stranden niet te belemmeren en ook om het strandje-pik tegen te gaan.

Calpe is echter niet de enige gemeente in Spanje die problemen heeft met de strandbezetters. Nog niet zo lang geleden werd een artikel geplaatst over de veelal gepensioneerden in de kustplaats Cullera (Valencia) die ook de stranden bezetten terwijl dit niet is toegestaan. Daarnaast zijn er nog meer gemeenten die het strandje-pik niet meer tolereren en alles weghalen wat ze vinden en daarnaast bekeuringen uitschrijven.

Ga naar de inhoud