Politie Calpe treedt op tegen de “sombrilleros” die stranden bezetten

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De Policía Local van de badplaats Calpe heeft afgelopen zondag een speciale actie gehouden tegen de zogenaamde “sombrilleros”. Dit zijn strandgangers die vanaf het eerste uur ‘s-morgens naar de stranden trekken om met strandstoelen, parasols en ligbedden een stukje strand direct aan zee te bezetten. De politie nam veel materiaal in beslag op de stranden Playa de la Fossa en Playa Arenal-Bol.

Het bezetten van de eerste lijn strand direct aan zee is een traditie op veel stranden in Spanje. Normaal gesproken gaat ‘s-morgensvroeg een persoon van de familie (meestal is dat opa) bepakt met strandstoelen, parasols en handdoeken op pad om “zijn stukje strand” te bezetten. Sommigen van hen binden hun spullen vast aan palen nabij het strand om niet zo ver te hoeven lopen. Pas veel later komt dan de rest van de familie om van hun afgezette stuk strand te genieten

Sinds 2016 is dit echter verboden in Calpe en mag men niets plaatsen op het strand tussen middernacht en 9.30 uur de volgende morgen. Dat is ingesteld om de schoonmaak van de stranden niet te belemmeren en ook om het strandje-pik tegen te gaan.

Calpe is echter niet de enige gemeente in Spanje die problemen heeft met de strandbezetters. Nog niet zo lang geleden werd een artikel geplaatst over de veelal gepensioneerden in de kustplaats Cullera (Valencia) die ook de stranden bezetten terwijl dit niet is toegestaan. Daarnaast zijn er nog meer gemeenten die het strandje-pik niet meer tolereren en alles weghalen wat ze vinden en daarnaast bekeuringen uitschrijven.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

12
Reageer op dit artikel

8 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ted Zwinkels

Wij hebben een appartement boven op een rots in La Carihuela en zien van boven af wat er gebeurd ,het valt bij ons reuze mee op Zaterdag en evt. Zondag kan het wel erg druk zijn in de zomer maar eigenlijk is er nooit echt iets aan de hand en zijn met name de kinderen het dichts bij het water en dat is natuurlijk ook het veiligst met de ouders dicht in de buurt ! helemaal super gezellig !

Irene

Dit is overal al jaren aan de gang. Ik heb het in verschillende landen meegemaakt.
Ik haal gewoon de spullen weg en neem gebruik van de lege stoelen. Een beste die me eraf krijgt. Teveel mensen zijn bang voor ruzie, niet bang zijn gewoon doen.

M

en daarom gaan we juist naar het binnenland,…. heerlijk on-toeristisch, goed en gezellig contact met de locale bewoners. Voor ons nooit geen costa’s meer, geen tientallen souvenirshops, broodje van Kootje,…. jeetje, daarom ga je toch niet naar het buitenland?

vlisverschoof@gmail.com

Jammer als je even verder zoekt vind je de mooiste stranden zonder de bekende broodjes en toeristen.
Echte Spaanse zaken met de ( zo als het hoort gratis tapaz) gezellig maar helaas alleen Spaans talig dus dat is een must.

Cees van Dongen

Het is in Nederland het zelfde hoor alleen graven ze daar kuilen en komt opa met een schop naar het strand en ojee als je een kuil van gisteren in beslag neemt dan is het net weer 40-45

Piet Paella

Hahahaha !

Harrie

Goed dat dit een halt word toegeroepen, dit is gewoon hufterig gedrag.
En geef inderdaad kinderen de ruimte.

Mary

Ben het helemaal mee eens.
Maar Spanje is , Spanje niet meer.
Hoge prijzen, slechte bediening.
Vervelende toeristen Agressief. Dronken.

Beter geven we Griekenland of Portugal een kans.
Vind het echt jammer. Altea en Albir is ook al zo. finestrat. Zelfde verhaal. Benidorm wil ik niet dood gevondem worden.
Betaal wat meer. Mijn zoon vanochtend naar Ibiza. Hotel Spa Garby. Aan het strand direct 5 x en nog nieteens veel duurder.

Ruud Hamstra

Laat lekker de mensen met kleine kinderen vooraan zitten, de kinderen kunnen mooi met het natte zand bouw werken maken en de ouders hebben er goed zicht op. Wat is het probleem om een 15 meter te lopen voor de volwassenen?
P.s. het gebeurd nog dagelijks dat er ‘s morgens vroeg plekjes worden gereserveerd. Alles in beslag nemen en hopen dat dat werkt

Claudia

Helemaal gelijk!

Leo

Dit is al jaren aan de gang. Net als in alle hotelzwembaden in Spanje, maar ook in andere landen. Misschien zijn dit de wraakzuchtige Spanjaarden die de toeristen hekelen. Ze vergeten echter een heel belangrijk punt en dat is dat de toeristen wel voor een stukje werkgelegenheid zorgen en ook voor de economie van de costa’s

Piet Paëlla

Toeristen zijn daarmee begonnen in de hotels: ‘s morgens vroeg naar beneden om badlakens van jezelf en je vrienden te gooien op de bedden bij het zwembad.
Wellicht dat Spanjaarden een dergelijke efficiency hebben overgenomen, maar dit gebeurt volgens mij hoofdzakelijk op stranden die gelegen zijn bij grotere woonwijken/hoogbouw.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.