Politie Calpe treedt op tegen de “sombrilleros” die stranden bezetten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De Policía Local van de badplaats Calpe heeft afgelopen zondag een speciale actie gehouden tegen de zogenaamde “sombrilleros”. Dit zijn strandgangers die vanaf het eerste uur ‘s-morgens naar de stranden trekken om met strandstoelen, parasols en ligbedden een stukje strand direct aan zee te bezetten. De politie nam veel materiaal in beslag op de stranden Playa de la Fossa en Playa Arenal-Bol.

Het bezetten van de eerste lijn strand direct aan zee is een traditie op veel stranden in Spanje. Normaal gesproken gaat ‘s-morgensvroeg een persoon van de familie (meestal is dat opa) bepakt met strandstoelen, parasols en handdoeken op pad om “zijn stukje strand” te bezetten. Sommigen van hen binden hun spullen vast aan palen nabij het strand om niet zo ver te hoeven lopen. Pas veel later komt dan de rest van de familie om van hun afgezette stuk strand te genieten

Sinds 2016 is dit echter verboden in Calpe en mag men niets plaatsen op het strand tussen middernacht en 9.30 uur de volgende morgen. Dat is ingesteld om de schoonmaak van de stranden niet te belemmeren en ook om het strandje-pik tegen te gaan.

Calpe is echter niet de enige gemeente in Spanje die problemen heeft met de strandbezetters. Nog niet zo lang geleden werd een artikel geplaatst over de veelal gepensioneerden in de kustplaats Cullera (Valencia) die ook de stranden bezetten terwijl dit niet is toegestaan. Daarnaast zijn er nog meer gemeenten die het strandje-pik niet meer tolereren en alles weghalen wat ze vinden en daarnaast bekeuringen uitschrijven.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.