Search
menu
Search

In Asturië klagen toeristen over het geluid van het rustige platteland

In Asturië klagen toeristen over het geluid van het rustige platteland
Beeld: Freepik

In Asturië klagen toeristen over het geluid van het rustige platteland

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OVIEDO – Vanwege de corona-crisis zoeken steeds meer inwoners van Spanje de rust en ruimte op van het Spaanse platteland. Buiten de overvolle drukke Spaanse kustgebieden en grote steden, heeft Spanje nog veel meer moois te bieden zoals de autonome regio Asturië in het zogenaamde ‘groene Spanje’ aan de Atlantische Oceaan. Maar sommige toeristen kunnen niet met het plattelandsgeluid omgaan, klagen daarover en krijgen in dit geval ook meteen antwoord van de gemeente Ribadesella.

Men zou zeggen dat als je op vakantie gaat naar het rurale Spanje en gaat genieten van het platteland, je voorbereid bent op stilte, rust, natuur en de daarbij horende gebeurtenissen, omstandigheden en geluiden. Maar het blijkt dat sommige toeristen een ander beeld hebben gevormd van de plattelandsvakantie want in Ribadesella wordt geklaagd over kraaiende hanen, balkende ezels, blaffende honden en koeienpoep op straat … ronduit schandalig toch?.

Er waren in Ribadesella toeristen, waarschijnlijk uit drukke stedelijke gebieden, die niet gediend waren van de plattelands-ongenoegen en daarover klaagden bij de gemeente. En deze gemeente besloot meteen actie te ondernemen maar niet op de manier waarop de stadstoeristen gehoopt hadden.

Uiteindelijk heeft de gemeente een poster gemaakt met daarop de waarschuwingstekst dat als je naar een plattelandsdorp komt je de risico’s die dat met zich meebrengt accepteert. Zo staat op de poster dat een Asturiaans dorp onder andere kerktorens met klokken heeft, dat er hanen zijn die kraaien wanneer ze dat moeten doen, dat er koeien, schapen of geiten in de omgeving leven en het niet ongebruikelijk is dat deze koeienbellen hebben en hun behoefte doen, dat er tractoren rondrijden en dat er weliswaar geasfalteerde (en ongeasfalteerde) wegen zijn maar dat dit geen snelwegen zijn. Als je het bovenstaande niet aankunt dan ben je wellicht niet op de juiste plaats.

poster1
Beeld: gmeente Ribadesella
Ga naar de inhoud