Search
menu
Search

Stijging in bootverhuur stimuleert het nautisch toerisme in Spanje

https://www.spanjevandaag.com/09/05/2023/steeds-meer-spanjaarden-en-nederlanders-huren-een-boot-in-spanje/
Beeld: via canva.com

Stijging in bootverhuur stimuleert het nautisch toerisme in Spanje

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De verhuur van pleziervaartuigen groeit en versterkt de nautische toerismesector in Spanje. Deze sector is al bijzonder sterk dankzij het gemak waarmee boten kunnen worden gehuurd via verschillende applicaties en platforms. De markt voor de verhuur van boten is in Spanje sinds 2008 constant aan het groeien en vertegenwoordigt vandaag de dag 40% van de gehele nationale nautische sector.

De behoefte aan een buitenactiviteit met minder deelnemers tijdens de pandemie versterkte de interesse in varen en verhoogde daarmee het aantal nautische liefhebbers. Een studie van het YouGov-instituut onthult dat ongeveer 20% van de ondervraagde Spanjaarden minstens één keer een boot huurde het afgelopen jaar.

Volgens gegevens van het online verhuurplatform Click&Boat stegen de reserveringen in juni dit jaar met 35% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Ook zijn er dit jaar in de zomer meer zeilboten gehuurd dan in juli en augustus 2022.

Volgens het platform Sailwiz groeide het nautische toerisme in Spanje in 2022 met 52% vergeleken met het voorgaande jaar. Het Middellandse Zeegebied is het centrum van de activiteiten met pleziervaartuigen, waardoor de belangrijkste bestemmingen in Europa landen zijn die aan de kust liggen: Spanje, Italië, Griekenland en Kroatië. De populairste autonome regio’s in Spanje zijn de Balearen, Catalonië, de Valencia regio en Andalusië.

Tientallen websites bieden opties om een boot te huren, waarbij Click&Boat, met meer dan 50.000 boten in haar catalogus (meer dan 5.700 alleen al in Spanje), de grootste van Europa is. De omzet steeg in het eerste kwartaal van het jaar met 145%, de hoogste jaar-op-jaar groei in Europa. Als juni 2023 en 2022 worden vergeleken, stegen de reserveringen met 35% en de inkomsten met 43%.

boten1
Steeds meer Spanjaarden en Nederlanders huren een boot in Spanje
Het huren van een boot in Spanje is dit jaar enorm gestegen waarbij er meer interesse is bij de Spanjaarden zelf, maar ook Nederlanders die 60 procent meer …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud