Search
menu
Search

Waar zijn meer kale mannen te vinden: Spanje, Nederland of België?

Waar zijn meer kale mannen te vinden: Spanje, Nederland of België?
Beeld: via canva.com

Waar zijn meer kale mannen te vinden: Spanje, Nederland of België?

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een onderzoek van World Population Review, gebaseerd op gegevens van Vantage Hair Clinic, heeft onthuld welke 21 landen de meeste kale mannen ter wereld hebben. Spanje bekleedt een ereplaats. De onderzoekers vonden dat Tsjechië het land met de meeste kale mannen is, aangezien 42,79% van de volwassen mannelijke bevolking last heeft van haarverlies. Spanje staat op de tweede plaats, met 42,6% kale mannen.

Spanje staat op deze kaart dus op de tweede plaats als land waar de meeste kale mannen leven met een percentage van 42,6%. In Nederland is het percentage kale mannen 38,9%, wat meer is dan de 36,02% in België. Zowel in Nederland als in België leven minder kale mannen dan in buurland Duitsland waar dat percentage 41% is terwijl dit in Frankrijk 39,24% is.

Waarom worden mannen kaal?

Er zijn veel mogelijke redenen waarom iemand kaal kan worden. Kaalheid komt veel vaker voor bij mannen dan bij vrouwen, maar het kan iedereen overkomen. Soms verliezen mensen hun haar om erfelijke redenen. Mensen met een familiegeschiedenis van kaalheid hebben meer kans om zelf kaal te worden. Daarnaast kunnen hormonale veranderingen ook haarverlies veroorzaken. Bijvoorbeeld, sommige mensen kunnen haar verliezen als ze worden blootgesteld aan stressvolle situaties. Zelfs medische aandoeningen, zoals alopecia, kunnen haarverlies veroorzaken. Mannelijke kaalheid komt in bepaalde landen vaker voor dan in andere landen.

Ga naar de inhoud