Netflix presenteert documentaire over het Catalonië conflict

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Netflix zal op 28 september wereldwijd in 190 landen en in 42 talen aan 130 Netflix leden de documentaire “dos cataluñas” ofwel “twee cataloniën” presenteren. De Amerikaanse online streamingdienst zegt dat de documentaire zo neutraal mogelijk is opgenomen waarbij beide kanten van het conflict getoond worden.

Het moge duidelijk zijn dat de Catalaanse politieke problematiek rondom het illegaal verklaarde referendum, het politieoptreden op 1 oktober 2017, de verklaring van onafhankelijkheid en de vlucht van diverse Catalaanse politici terwijl de collega’s in voorlopige hechtenis moesten, de wereldpers heeft gehaald.

Na de spannende momenten is de aandacht van de wereld voor de Catalaanse kwestie verzwakt en zijn het eigenlijk alleen diverse media in België en uiteraard de Spaanse en Catalaanse kranten en televisiekanalen die nog dagelijks artikelen en verhalen publiceren. In de rest van de wereld inclusief de meeste EU-landen wordt er nog maar sporadisch melding gedaan van de Catalaanse problematiek.

Daar kan verandering inkomen nadat de Netflix documentaire op 28 september in première gaat en daarna on-demand te zien zal zijn voor ruim 130 miljoen Netflix leden in 190 landen met 42 talen.

In de documentaire laat men het politieke en sociale conflict van twee kanten zien en komen er veel mensen aan het woord. Ook zijn er beelden van het illegaal verklaarde referendum op 1-O, het optreden van de politie, de verklaring van onafhankelijkheid, de gevolgen van het invoeren van artikel 155 en de daarop volgende autonome verkiezingen van 21 december 2017.

In de documentaire komen onder andere Carles Puigdemont, Inés Arrimadas, Miquel Iceta en Xavier Domènech aan het woord net zoals de burgemeester van Barcelona Ada Colau, de huidige minister van Buitenlandse Zaken Josep Borrell, EU-secretaris Frans Timmermans en journalisten Iñaki Gabilando en John Carlin.

De documentaire is gemaakt door de bekende Spaanse regisseurs Gerardo Olivares uit Córdoba en Álvaro Longoria uit Santander. De rechten voor de documentaire werden reeds in december 2017 aan Netflix verkocht.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.